OBRAČUNI OVIH TIMOVA SU TRADICIONALNO VEOMA ''TVRDI'': ''Slepi miševi'' su zaboravili kako se daju golovi

V.M.

16. 05. 2024. u 08:05

U okviru 36. kola španske La lige, fudbaleri Real Sosijedada će ugostiti Valensiju na ''Anoeti'' od 22 časa.

ОБРАЧУНИ ОВИХ ТИМОВА СУ ТРАДИЦИОНАЛНО ВЕОМА ТВРДИ: Слепи мишеви су заборавили како се дају голови

Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

Ovo će biti obračun timova koji se bore za izlazak u Evropu iduće sezone, trenutno je u boljoj poziciji Sosijedad koji zauzima sedmo mesto, poslednje koje vodi u Ligu konferencija, sa 54 osvojena boda, što je tri više od Viljareala, odnosno šest od Valensije koji mu dišu za vratom.

Baskijci nisu ni daleko od Lige Evrope jer im šestoplasirani Betis beži samo jedan poen tri kola pre kraja, a ono što će verovatno odlučiti ko će u drugoj najjače evropsko takmičenje je njihov međusobni obračun koji će biti odigran na ''Benito Viljamarinu'' u pretposlednjem kolu.

Ono što treba napomenuti je da se u slučaj jednakog broja bodova dva tima gleda skor u međusobnim duelima, a oni su u prvom delu sezone odigrali 0:0, što dodatno daje značaj obračunu u Andaluziji.

Što se tiče forme Baskijaca, ona je u popriličnom padu, izabranici Imanuela Alguasila ne igraju dobro i na prethodnih pet utakmica ostvarili su samo jednu pobedu uz po dva remija i poraza.

Poslednji meč odigrali su početkom nedelje kada su gostovali Barseloni i rutinski su poraženi rezultatom 2:0 na ''Monžuiku''.

Sa druge strane, Valensija je dosta dobro izgledala većim delom prvenstva, ali sredinom aprila je doživela veliki pad i tačno mesec dana ne zna za pobedu.

Odigrala je četiri utakmice u tom periodu i osvojila samo jedan bod, što joj je drastično smanjilo šanse da može da se vrati u Evropu nakon dugog niza godina.

Ono što je evidentan problem u igri ''slepih miševa'' je napad, nekada su ovaj dres nosili velikani poput Davida Vilje, Hoakina i Davida Silve kojima je postizanje pogodaka išlo kao od šale, ali sadašnjim igračima je to veliki problem i sa samo 35 golova na svom saldu predstavljaju najgori napad među ekipama koje se nalaze u gornjem delu tabele La lige.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, jedno je ''sigurno'' kada igraju ovi timovi, a to je da će biti malo golova. Naime, na poslednjih pet mečeva ovih timova viđena su samo četiri pogotka, a zadnji put kada je igra 3+ bila prolazna na meču Valensija i Sosijedada bilo je 2021. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)