NIKAD ZANIMLJIVIJA BORBA ZA PREMIJER LIGU SE NASTAVLJA: Da li će se šampionski snovi Liverpula okončati na ''Gudisonu''?

V.M.

24. 04. 2024. u 07:45

U 244. izdanju čuvenog ''Mersisajd derbija'' Everton će na ''Gudison parku'' ugostiti Liverpul u meču koji može doneti dosta toga velikim gradskim rivalima koji biju potpuno drugačije bitke u samoj završnici sezone (21.00).

НИКАД ЗАНИМЉИВИЈА БОРБА ЗА ПРЕМИЈЕР ЛИГУ СЕ НАСТАВЉА: Да ли ће се шампионски снови Ливерпула окончати на Гудисону?

Tanjug/AP

Borba za šampiona Engleske dugo nije bila ovako zanimljiva, a kao što je redovno bio slučaj pod trenerskom palicom Jirgena Klopa, usred nje se nalaze igrači Liverpula koji igraju svoju poslednju sezonu pod nemačkim stručnjakom koji na leto napušta ekipu. 

''Redsi'' su trenutno drugi na tabeli, a ovo kolo su dočekali izjednačeni po broju bodova sa vodećim Arsenalom koji je jučerašnjim trijumfom nad Čelsijem (5:0) napravio razliku od tri boda, ali nijedan od vodećih timova nije glavni favorit za osvajanje titule, uloga koja pripada trećeplasiranom Sitiju koji zaostaje bod za pomenutim dvojcem uz malu začkoljicu, a to je da je odigrao meč manje od Klopove čete, odnosno dva od Arsenala.

Liverpul je komotno mogao biti taj koji vodi glavnu reč u ovoj bici, jedno vreme je i bio na čelu tabele, ali remi sa Junajtedom (2:2) i poraz od Palasa (0:1) naneli su velike udarce šampionskim ambicijama šestostrukog prvaka Evrope.

Ono što je dobra vest za njega je to da se proteklog vikenda vratio na pobedničku stazu posle tih loših rezultata savladavši neugodni Fulam na ''Krejven kotidžu'' sa 3:1.

Sa druge strane, potpuno drugačiju bitku bije njihov gradski rival Everton, onu za opstanak. 

Veliki korak ka igranju u Premijer ligi iduće sezone ''karamele'' su napravile pre par dana kada su na ''Gudisonu'' savladali direktnog rivala iz donjeg doma, Notingem forest sa 2:0.

Tim trijumfom održali su se na 16. mestu na tabeli, a ono što je još bitnije je da su povećali prednost u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte i sada beže ''šeširdžijama'' velikih pet bodova.

Kao što se i moglo očekivati, osnova opstanka Evertona su dobre igre na ''Gudisonu'' koje pruža u poslednje vreme i na minulih pet mečeva kod kuće je sakupio osam bodova, a jedini tim koji je odneo čitav plen u tom periodu sa poznatog stadiona je Vest hem kojem je to pošlo za rukom drugog marta (1:3).

Pored toga što je ovaj derbi rezultatski veoma bitan za obe ekipe, večeras će postojati prilika da se ispiše istorija ''Mersisajd derbija'' jer ukoliko Liverpul slavi, to bi mu bila jubilarna 100. pobeda nad Evertonom koji je upisao 67 trijumfa nad ''redsima'', a uz to je viđeno i čak 77 remija u obračunima ljutitih rivala.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju određenih problema sa njima. 

Kod domaćina će meč propustiti Beto, Dobin i Paterson, dok će gosti biti bez Bredlija, Douka, Matipa i Tijaga Alkantare.

Na poslednjih pet obračuna Evertona i Liverpula na ''Gudisonu'' viđena su čak četiri remija, a posebno je zanimljivo da na čak tri od njih nije viđen nijedan gol.

Večeras očekujemo sličan meč onom iz prvog dela sezone u kojem su ''redsi'' dominirali većim delom meča i na kraju zasluženo slavili sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)