ROMA IGRA STRAŠAN FUDBAL: U grotplo ''Olimpika'' dolazi direktan rival u borbi za Ligu šampiona

V.M.

22. 04. 2024. u 07:50

IAKO će sve oči biti uprte na ''Derbi dela Madonina'' koji je večeras na programu, nešto ranije će se odigrati još jedna veoma bitna utakmica u Seriji A u kojoj će Roma dočekati Bolonju na ''Olimpiku'' (18:30).

РОМА ИГРА СТРАШАН ФУДБАЛ: У гротпло Олимпика долази директан ривал у борби за Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Oba tima su dobila sjajne vesti sredinom nedelje, jer će Serije A iduće godine zahvaljujući nastupima italijanskih klubova u Evropi imati pet zagarntovanih učesnika u Ligi šampiona. Upravo su Bolonja i Roma trenutno četvrti, odnosno peti na tabeli, ali nemaju prava na odmor jer im za vratom dišu Lacio i Atalanta koji bi se uključe u bitku za neko od prvih pet mesta.

Roma puca od samopouzdanja što se i vidi po njenim igrama u poslednje vreme, pored toga što je vezala sedam ligaških mečeva bez poraza (pet pobeda, dva remija), napravila je i veliko iznenađenje u četvrtfinalu Lige Evrope izbacivši Milan i to poprilično ubedljivo, savladavši ga oba puta u dvomeču (1:0, 2:1).

Plasman u polufinale Lige Evrope je još jedna potvrda sjajnog posla koji radi Danijele de Rosi koji je u potpunosti preporodio ekipu od svog dolaska, a uskoro bi trebao biti nagrađen za to jer italijanski mediji prenosi da se uprava priprema da mu produži ugovor na još dve godine.

Retko koja ekipa se nalazi u formi u kakvoj je Roma i bilo bi veliko čudo da ''vučica'' u završnici sezone ostane bez Lige šampiona u kojoj je poslednji put igrala u sezoni 2018/2019.

''Đalorosi'' imaju poen prednosti u odnosu na Atalantu, a četiri boda zaostaju za četvrtoplasiranom Bolonjom koja je doduše odigrala meč više od njih, tako da nas očekuje zanimljiva završnica prvenstva u Seriji A.

U međuvremenu se u priču ušunjao i Lacio koji zaostaje tri boda za gradskim rivalom, ali je odigrao čak dva meča više od njega.

Što se tiče Bolonje, ona igra istorijsku sezonu i nadomak je toga da po prvi put zaigra u Ligi šampiona. Međutim, u poslednje vreme je počela da ispušta bodove i očigledno je da pritisak radi svoje, pošto su ''crveno-plavi'' u protekla dva kola remizirali sa Frozinoneom i Moncom (po 0:0).

Odbrana je uradila što je do nje na tim mečevima, ali napad je podbacio što danas ne sme biti slučaj ako misle da se nose sa razigranom Romom i Tijago Mota mora pronaći način da prodrma svoje udarne igle, Zirkzea i Orsolinija.

Ta napadačka impotentnost dodatno dobija na značaju ako dodamo činjenicu da Bolonja nije postigla gol na poslednje tri posete Romi, kao i to da je Mile Svilar u Seriji A poslednji put savladan desetog marta.

Ipak, gosti su ove sezone pokazali da znaju kako se pobeđuje domaćin jer su ga savladali sa 2:0 na ''Renato Dal'Ari'', mada je tada Romu vodio Morinjo, a i ekipa je bila baš osakaćena povredama bitnih igrača.

Što se tiče izostanaka sa današnjeg meča, Roma će biti bez Ndike, Azmuna i Lukakua, dok će kod Bolonje meč propustiti Ferguson, Odgard i Sumaro.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)