BORBA ZA ''GOLI ŽIVOT'': Gosti u boljoj formi dočekuju derbi začelja

V.M.

12. 04. 2024. u 10:20

TRIDESETO kolo Eredivizije otvoriće obračun timova sa samog dna tabele u kojem će Ekselsior ugostiti Volendam (20.00).

БОРБА ЗА ГОЛИ ЖИВОТ: Гости у бољој форми дочекују дерби зачеља

Foto Profimedia

Do kraja lige je ostalo da se odigra još pet kola i ovaj meč se može okarakterisati kao utakmica sezone za oba tima jer vode grčevitu borbu za opstanak. U boljoj poziciji je Ekselsior koji zauzima 16. mesto na tabeli iliti poziciju koja vodi u baraž, ali ima samo tri boda više od pretposlednjeg Volendama koji trijumfom ima šansu da se izjednači po broju bodova sa večerašnjim rivalom.

Ipak, i ako dođe do toga, domaćin će i dalje biti 16. jer ima znatno bolju gol-razliku od gosta (-24 naspram -40).

Što se tiče formi ekipa, Ekselsiorova je u velikom padu. Osvojio je samo jedan bod na poslednjih deset utakmica, doživevši čak devet poraza za to vreme, usput primivši enorman broj golova (28).

Sa druge strane, Volendam je podigao nivo igre krajem marta. Remizirao je sa Almereom i Fejenordom, a početkom aprila protiv Valvajka (2:0) došla je i prva pobeda u 2024. godini.

Momentum je svakako na strani najmlađe ekipe u Erediviziji, a dodatno samopouzdanje daje im to što su na poslednja dva međusobna duela slavili protiv večerašnjeg rivala (3:1, 3:2).

Ekselsior i Volendam imaju najgore odbrane u ligi sa po 64, odnosno 70 primljenih golova, a uz to vredi napomenuti da je domaćin bar dva puta vadio loptu iz svoje mreže na 24 vezana meča, tako da verujemo da nas očekuje goleada u ovom derbiju začelja.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije