LEVERKUZEN SLAVI TITULU: Fudbaleri Verdera imaju najbolja mesta na proslavi

O. M.

14. 04. 2024. u 07:30

LIDER nemačke Bundeslige Bajer iz Leverkuzena ove nedelje ima priliku da overi šampionsku titulu. Pobedom u duelu sa Verderom iz Bremena i matematički bi "salatara" pripala četi Šabija Alonsa koja je to zaslužila dominacijom retko viđenom ikad u "ligama petice".

ЛЕВЕРКУЗЕН СЛАВИ ТИТУЛУ: Фудбалери Вердера имају најбоља места на прослави

FOTO: Tanjug/AP

"Farmaceuti" su neporaženi u 42 utakmice ove sezone u svim takmičenjima. Sve je počelo demoliranjem Tevtonije Otesen u prvom kolu nemačkog Kupa, čak 8:0 je bilo. Nastavilo se briljantnom kampanjom u Bundelisgi, gde su do dan samo minhenski Bajern i Štutgart na svojim terenima, odnosno dve Borusije na "Bajareni" uspele da izvuku po bod. 

U Kupu su dalje padali Sandhauzen, Paderborn, Štutgart i Diseldorf, a poslednja prepreka je drugoligaš Kajzerslautern koji će 25. maja u Berlinu pokušati da stane na put nezaustavljivim farmaceutima. Izabranici Šabija Alonsa dobro guraju i u Ligi Evrope gde ih kroz tri dana čeka londonski revanš protiv Vest hema kome su na Bajareni uzeli meru za odelo - 2:0.

Najbliže prvom porazu u sezoni bio je sredinom marta upravo u Ligi Evrope, kada je malo nedostajalo da ga eliminiše senzacionalni Karabag. Posle 2:2 u Azerbejdžanu ekipa Gurbana Gurbanova imala je 2:0 na "Bajareni", ali ih je na kraju koštao crveni karton iz 62. minuta. Zanimljivo da su i brojčano slabiji uspeli da postignu jedan gol, ali je domaći tim ubrzo posle sticanja igrača više smanjio na 2:1 preko Frimponga, da bi češki internacionalac Patrik Šik golovima u drugom, odnosno osmom minutu zaustavnog vremena odveo svoj tim u četvrtfinale. Inače, Karabag je i na stadionu "Tofik Bahramov" ispustio prednost od 2:0.

Leverkuzen je u dosadašnjoj istoriji osvojio dva trofeja, Kup UEFA 1988. godine i Kup Nemačke tri godine kasnije. Ove sezone imaju priliku da trofejnu salu obogate sa čak tri trofeja. Ako uđu u finale Lige Evrope biće zanimljivo poslednje nedelje maja, jer je finale samo tri dana posle finala Kupa Nemačke.

Gosti iz Bremena nisu baš u prilici da prete osujećivanjem planova fudbalera Leverkuzena da "salataru" (niko ne zna zašto Nemci ovom trofeju tepaju tako kada je očigledno da više liči na tanjir za supu nego na činiju za salatu) podignu već danas. Nalaze se u seriji od sedam utakmcia bez pobede kojom su sebe doveli ne tako daleko od zone ispadanja, iako na prvi pogled osam bodova viška u odnosu na prvog ispod crte, ekipu Majnca, deluje dovoljno.

S druge strane, ako Verder zna protiv ikoga da osvaja bodove, onda je to Levertkuzen, jer klub iz Bremena je u istoriji samo protiv Bohuma osvojio više prvoligaških bodova nego protiv "farmaceuta".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,52)

PREDLOG ZA HRABRIJE: GG&3+ (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave