TOTENHEMOV POHOD NA LIGU ŠAMPIONA SE NASTAVLJA NA ''SENT DŽEJMSIS PARKU'': ''Pevci'' su ovde doživeli katastrofalan poraz prošle sezone

V.M.

13. 04. 2024. u 07:50

PRVU utakmicu današnjeg programa Premijer lige odigraće Njukasl i Totenhem od 13:30.

ТОТЕНХЕМОВ ПОХОД НА ЛИГУ ШАМПИОНА СЕ НАСТАВЉА НА СЕНТ ЏЕЈМСИС ПАРКУ: Певци су овде доживели катастрофалан пораз прошле сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj obračun nosi veliki značaj za obe ekipe koje se bore za plasman u Evropu. Gosti iz prestonice su trenutno četvrti i mogu da naprave veliki korak ka Ligi šampiona jer su odigrali meč manje od petoplasirane Vile koja sutradan gostuje Arsenalu, dok je domaćin u dosta lošijoj poziciji na osmom mestu i pokušava da se domogne Lige Evrope ili Lige konferencija u završnici sezone.

Ono što je zanimljivo je da Njukasl i Totenhem današnji duel dočekuju u identičnoj formi sa po deset osvojenih poena na proteklih pet utakmica, a i njih su osvojili na isti način ostvarivši tri pobede uz remi i poraz.

Proteklog vikenda ostvarili su bitne pobede, ''pevci'' su savladali Notingem sa 3:1 i popeli se na četvrto mesto, dok su ''svrake'' odnele tri boda se teškog gostovanja na ''Krejven kotidžu'' slavivši pogotkom Bruna Gimaraeša protiv Fulama u prestonici.

Takođe, još jedna stvar koja povezuje današnje rivale je činjenica da su postigli jednak broj golova do sada, po 65, ali ono što ih razvdavaja je dosta bolja odbrana mamuza iz Londona koje su sedam puta manje vadile loptu iz svoje mreže (45 naspram 52).

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu, Totenhem je ubedljivo savladao Njukasl sa 4:1 sredinom decembra, a do trijumfa ih je predvodio Ričarlison sa dva pogotka.

Ipak, prošle sezone ''pevci'' su doživeli jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji na ''Sent Džejmsis parku'', to je bio period kada je ekipa bila u ozbiljnom rasulu nakon odlaska Kontea sa klupe što je Njuka u potpunosti iskoristila i ubedljivo slavila sa čak 6:1.

Teško je zamisliti da će se slična stvar i danas ponoviti, ovo je potpuno drugačiji Totenhem predvođen jednim od najzanimiljivijih trenera u ligi, Angelosom Postekogluom, ali nekoliko igrača je bilo deo tog košmarnog poraza i biće orni da se osvete ''svrakama''.

Što se tiče izostanaka, povrede kao tokom čitave sezone ozbiljne muče domaćina koji će biti bez Poupa, Botmana, Livramenta, Majlija, Tripijea, Viloka, Vilsona, Lasela, Žoelintona, Almirona i suspendovanog Tonalija.

Sa druge strane, neće biti Forstera, Solomona i Sesenjona, a pod velikim upitnikom je Ričarlison koji nikako da sanira povredu koja ga muči već nekoliko nedelja.

Iako je Njukasl na ''Sent Džejmsis parku'' savladao sve protivnike iz Londona ove sezone (šest od šest), previše prvotimaca mu fali kako bi to učinio protiv razigranog Totenhema čiji igrači su željni povratka u Ligu šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave