PARTIZAN I VOŽDOVAC DRUGI PUT ZA SEDAM DANA: "Teško je dva puta pobediti istog rivala u tako kratkom razdoblju"

O. M.

10. 04. 2024. u 09:13

FUDBALERI Partizana dočekuju ekipu Voždovca u četvrtfinali Kupa Srbije. Utakmica je na programu od 15.00 časova na stadionu Partizana u Humskoj ulici.

ПАРТИЗАН И ВОЖДОВАЦ ДРУГИ ПУТ ЗА СЕДАМ ДАНА: Тешко је два пута победити истог ривала у тако кратком раздобљу

FOTO: M. Vukadinović

Ovo je drugi susret istih ekipa u razmaku od samo sedam dana. Prošle srede sastali su se u okviru 28. kola Superlige Srbije, kada je Partizan pobedio sa 3:2 na stadionu na krovu tržnog centra i to golom u drugom minutu nadoknade izgubljenog vremena. Golove za Partizan tada su postigli Samed Baždar, Aleksandar Filipović i Aranđel Stojković, a za Voždovac Mihajlo Nešković i Žunior Flemings.

Teško je za sedam dana dva puta pobediti istog rivala, što je uoči utakmice potvrdio i trener "crno-belih" Igor Duljaj, dodajući ipak da postoji značajna razlika u ligaškom i kup-meču - tamo se igralo za bodove, a ovde poraz znači eliminaciju iz daljeg takmičenja.

A Partizan na trofej Kupa Srbije čeka od 2019. godine kada je u finalu savladao večitog rivala. Prošle godine su "crno-beli" ispali u prvom kolu od Radničkog iz Sremske Mitrovice, nakon što su prethodnih osam godina igrali finale. Zanimljivo je da je Voždovac na putu do četvrtfinala eliminisao Radnički iz Sremske Mitrovice ubedljivom pobedom od 6:3. Partizan je među osam došao savladavši ekipu Grafičara posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Sa sedam osvojenih trofeja i dalje su najbolji od obnavljanja samostalnosti Srbije, imaju jedan trofej više od večitog rivala Crvene zvezde, koja u ukupnom skoru vodi sa 27:17.

Termin održavanja današnjeg meča možda nije idealan za radni dan, pa je Igor Duljaj pozvao navijače da podrže tim jer se i na poslednjoj utakmici u Humskoj, kada je savladan Novi Pazar, videlo koliko im znači ta energija sa tribina. Inače, kapije stadiona biće otvorene za sve ljubitelje fudbala.

Pobeda protiv Novog Pazara bila je treća uzastopna za "parni valjak" koji je opet počeo da melje. Deni Kastiljo je odigrao verovatno najbolju utakmicu od dolaska u Partizan, zabeleživši gol i asistenciju. Vratio se i Severina golom za 1:0

U prvenstvenom meču u Humskoj bilo je 3:0 za Partzizan, golovima Severine, Zahida i Saldanje.

Voždovac nije postigao gol kod kuće protiv Partizana od 2020. godine ili četiri susreta. Zanimljivo je da je Voždovac češće pravio iznenađenja protiv Partizana u Humskoj gde ima tri pobede, poslednju 2019. godine, nego na svom terenu. Poslednji put kad su se u Humskoj sastali u okviru Kupa, zanimljivo i tada je bilo četvrtfinale, Partizan je bio ubedljiv i slavio sa 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)