JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADA PROTIV NAJČVRŠĆE ODBRANE: Violi bi Liga konferencije mogla da bude jedini ''izlaz'' u Evropu iduće sezone

V.M.

11. 04. 2024. u 08:00

U četvrtfinalu Lige konferencija ćemo gledati obračun između Viktorije Plzenj i Fiorentine. Prvi meč se igra večeras od 18.45 na ''Dosan areni'', a pravu će deliti izraelski sudija Orel Grinfeld.

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ НАПАДА ПРОТИВ НАЈЧВРШЋЕ ОДБРАНЕ: Виоли би Лига конференције могла да буде једини излаз у Европу идуће сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Dok je najveći deo pažnje bio na Aston vili Unaija Emerija i Fiorentini Vinčenca Italijana u ovosezonskoj Ligi konferencija, Viktorija Plzenj je svojim nastupima istakla kandidaturu za ozbiljnog favorita iz senke.

Češka ekipa je neporažena u ovogodišnjem takmičenju, što je, ako uračunamo kvalifiikacije, čak 14 utakmica i bila je jedina ekipa koja je završila grupnu fazu sa savršenim skorom (18 bodova).

Njihovom nizu je pomogao izvanredan defanzivni rekord koji je video da su Koubekovi izabranici sprečili protivnike da postignu gol na 11 od njihovih 14 mečeva. Većinu pogodaka primili su za vreme kvalifikacija i jedina ekipa koja im je zatresla mrežu od starta grupne faze je Astana.

Najviše zasluge za to idu sjajnom golmanu Martinu Jedličku koji je u osmini finala bio glavna karika obračuna sa Servetom, jer je u revanšu odbranio čak devet udaraca ka svom golu, a uz to je dominirao i za vreme penala, gde je sa dva odbranjena jedanaesterca trasirao put Plzenja ka četvrtfinalu trećeg najjačeg evropskog takmičenja.

Ipak, najteži zadatak tek predstoji pred domaćinima koji se u dosadašnjem toku Lige konferencije nisu sastali sa ekipom jačine prošlogodišnjeg finaliste, Fiorentine.

Za razliku od Plzenja koji se uzda u svoju defanzivu, glavna odlika čete Vinčence Italijane je napadačka igra i dovoljno je reći da su postigli barem jedan gol na svakom meču. 

Viola je u grupnoj fazi bila jedna od najefikasnijih ekipa sa čak 14 postignutih golova, a u istom ritmu nastavila je i u nokaut fazi jer je u osmini finala eliminisala Makabi Haifu ukupnim rezultatom 5:4.

Ono što gostima predstavlja dodatnu motivaciju je to što trenutno zauzima razočaravajuću desetu poziciju na tabeli Serije A, tako da će preko prvenstva teško doći do igranja u Evropi iduće sezone i način na koji bi mogla da to obezbedi bilo bi osvajanje Lige konferencija ili Kupa Italije u kojem je trijumfovala na prvom meču polufinala sa Atalantom (1:0).

Takođe, ekipa iz Firence je bez osvojenog trofeja već 23 godine, što je predug post za ekipu ove veličine i upravo bi ovo takmičenje moglo biti to koje će Fioretnini doneti drugi trofej u 21. veku posle osvojenog kupa iz 2001. godine.

Što se tiče izostanka, domaćini će biti bez Jirke, Durosimija i Valente, dok će pod upitnikom biti Sikora i Moskera.

Sa druge strane, Vinčenco Italijana nema problema sa povredama i imaće pun roster na raspolaganju.

Predlažemo gol-gol za ovu utakmicu, jer viola samo jedanput nije primila gol na gostovanjima u Ligi konferencije ove sezone, a o ofanzivnoj produktivnosti gostiju smo već govorili.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?