"ORLOVI" LETE U EVROPU, VERDER OBEZBEDIO OPSTANAK: Tradicija kaže - biće golova na "Valdstadionu"

O. M.

05. 04. 2024. u 09:40

AJNTRAHT dočekuje Verder u 28. kolu nemačke Bundeslige. Utakmica se igra na "Valdstadionu" u Frankfurtu od 20 časova i 30 minuta.

ОРЛОВИ ЛЕТЕ У ЕВРОПУ, ВЕРДЕР ОБЕЗБЕДИО ОПСТАНАК: Традиција каже - биће голова на Валдстадиону

Foto: Profimedia

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Union Berlinom, dok su gosti izgubili od Volfsburga.

Remi sa Unionom održao je Ajntraht na šestom mestu na tabeli. Ta pozicija, kako sada stvari stoje, vodi u Ligu Evrope, a čini se da je za "orlove" izgubljena bitka za peto mesto i verovatno plasman u Ligu šampiona, jer je Bundesliga, uz Seriju A, jedna od dve lige koje će dobiti dodatno mesto u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

To peto mesto drži Red bul Lajpcig sa devet bodova više, dok Ajntraht sedmoplasiranom Augzburgu beži pet bodova.

Ove sezone, Frankfurt je doživeo samo šest poraza iz 27 ligaških utakmica, isto koliko i trećeplasirani Štutgart i samo jedan više od aktuelnog šampiona Bajerna iz Minhena. Međutim, previše remija (11) koštalo ih je bolje pozicije u ligi pred kraj sezone.

Frankfurt je pobedio šest puta, šest puta remizirao i izgubio samo jednu od svojih 13 domaćih utakmica ove sezone.

U petak će ugostiti ekipu Verdera koja je izgubila sedam od 13 gostujućih utakmica u sezoni 2023/24. Tim Dina Topmelera je fokusiran isključivo na ligu do kraja sezone, sa nekoliko ključnih utakmica do sredine maja, uključujući one protiv Štutgarta, Bajerna, Bajer Leverkuzena i Lajpciga pre kraja sezone.

Frankfurt će u petak zbog dugotrajnih povreda kolena biti oslabljen za tri igrača, a to su Saša Kalajdžić, Mehdi Lune i Sebastijan Rode. Hugo Larson, koji ima problema sa kukovima, i Aurelio Buta, koji je bolestan, biće neizvesni do početka.

Mnogo se spekuliše o budućnosti Donija van de Bika, koji nije uspeo da impresionira otkako je došao na pozajmicu iz Mančester junajteda i očekuje se da će ostati na klupi.

Verder je trenutno u nizu od četiri poraza, pošto je izgubio od Hofenhajma, Borusije Dortmund, Union Berlina i Volfsburga, nakon što je osvojio bod u remiju 1:1 protiv Darmštata 24. februara. Njihova poslednja pobeda u Bundesligi viđena je sredinom februara protiv Kelna sa rezultatom 1:0, ali su loši rezultati uslovili pad na 10. mesto na tabeli.

Tim Olea Vernera je do sada u 27 utakmica ove sezone ostvario osam pobeda, šest remija i 13 poraza, što im je donelo 30 bodova. Trenutno su izjednačeni sa Hajdenhajmom na 11. mestu i imaju tri boda iza Hofenhajma na devetom mestu.

Iako je Bremen trenutno samo četiri boda ispred petnaestoplasiranog Bohuma, ima 10 bodova ispred Majnca koji je prvi ispod crte, tako da trenutno nemaju strah od ispadanja. Ipak, još nekoliko poraza moglo bi ih brzo dovesti u nezavidnu poziciju u ovoj ključnoj fazi sezone. Bremen je izgubio dve od poslednje tri utakmice u Bundesligi protiv Frankfurta, uključujući poraz od 2:0 prošle sezone, ali su zabeležili nerešeno 2:2 kada su se sastali ranije ove sezone.

Što se kadrovskih rešenja tiče, Entoni Jung je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Volfsburga u poslednjoj utakmici, ali će se u tim vratiti Jens Stage, Mičel Vajzer i Sene Linen, koji su suspendovani. 

Ajntraht i Verder tradicionalno igraju otvorene utakmice sa dosta golova. Samo tri od poslednjih 15 susreta nije došla igra "oba tima daju gol".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave