LAJCPIG JE U NALETU: ''Crveni bikovi'' su vezali tri ligaške pobede, da li će im nulfunferi biti nova ''žrtva''?

V.M.

30. 03. 2024. u 11:25

RAZIGRANI Lajpcig će u okviru 27. kola Bundeslige ugostiti Majnc. Meč se igra na ''Red bul areni'' sa početkom u 15:30.

ЛАЈЦПИГ ЈЕ У НАЛЕТУ: Црвени бикови су везали три лигашке победе, да ли ће им нулфунфери бити нова жртва?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je uhvatio zalet u pravo vreme, nakon slabih igara početkom drugo dela sezone vezao je tri uzastopne ligaške pobede kojima je dočekao reprezentativnu pauzu.

Pored toga što su na taj način smanjili pritisak sa trenera Marka Rozea, fudbaleri domaćina su se priblićili novom plasmanu u Ligu šampiona u kojoj su igrali u poslednjih pet sezona.

Popeli su se na peto mesto tabele Bundeslige i zaostaju samo bod za četvrtoplasiranim Dortmundom, a s obzirom da ''milioneri'' danas igraju ''Der Klasiker'' na kojem ne znaju za pobedu pet godina, eventualni trijumf protiv Majnca pogurao bi Lajpcig u top 4.

Sa druge strane, nulfuneri biju potupuno drugačiju bitku, onu za opstanak. 

Pred pauzu ostvarili su izuzetno bitnu pobedu, savladali su Bohum sa 2:0 na krilima dvostrukog strelca Burkarta i tako se izdigli sa samog dna tabele. Popeli su se na 16. poziciju koja vodi u baraž za opstanak, a ukoliko žele u sigurnu zonu moraju nastaviti da trijumfuju jer im Bohum koji je iznad njih beži čak šest bodova.

Majnc je ubedljivo najgori gost lige, na 13 utakmica na strani nije ostvario nijednu pobedu i odigrao je šest remija uz sedam poraza.

Zanimljivo je da je tradicija na strani Majnca koji je vezao dve pobede nad današnjim rivalom, a ukupno je tri puta trijumfovao na njihovih poslednjih pet obračuna.

Ipak, momenutum je na strani domaćin koji je za vreme svog pobedničkog niza čak 11 puta tresao mrežu i zbog toga tipujemo keca uz golove na ''Red bul areni''.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)