ČETVRTFINALE FA KUPA: Lak posao za Premijerligaše, Siti u najjačem sastavu

S. Rajić

16. 03. 2024. u 14:30

Dva derbija i dva okršaja premijerligaških timova protiv ekipa iz Čempionšipa. Tako će za vikend izgledati dvoboji četvrtfinala FA kupa, najstarijeg takmičenja na svetu.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ ФА КУПА: Лак посао за Премијерлигаше, Сити у најјачем саставу

FOTO: Tanjug/AP

U subotu (13.15) program se otvara na „Molinjuu“, megdanom između Vulverhemptona i Koventrija. „Vukovi“ su veliki favoriti pre svega zbog kvaliteta tima, bez obzira što kako sezona odmiče imaju sve dužu listu povređenih igrača. U poslednjih sedam susreta imaju samo dva poraza.

Međutim, gosti žive bajku u FA kupu, pošto su prvi put u ovoj rundi nadmetanja prvi put još od 2009. Otežavajuća okolnost im je svakako zgusnuti raspored. Isto tako, iako se Koventri nalazi u dobroj formi, trenutno vode grčevitu bitku za nastup u baražu drugog ranga. Takođe, do ove runde stigli su uz veliku pomoć žreba, jer se nisu sastajali sa premijerligaškim ekipama.

Drugi duel subotnjeg dela biće prilika da se „građani“ osvete „svrakama“. Njukasl je već „oduzeo“ jedan trofej sitiju izbacivši iz Liga kupa. Kako se posle ove utakmice ide na reprezentativnu pauzu sigurno će Pep Gvardiola na teren poslati najjaču postavu bez ikakvih rotacija kojima je sklon kada se igra na svaka tri dana. Ipak, gosti sigurno se neće lako predati. Na golu domaćina će biti Ortega umesto poveređenog Edersona, a protivnik ima dosta dobrih ofanzivnih opcija da postigne makar jedan pogotak.

U nedelju (13.45) Čelsi dočekuje Lester. Da se utakmica igrala pre mesec dana, prognoza oko pobednika bi bila neizvesna. Ovako „lisice“ se nalaze u očajnoj formi, do skora kaznena ekspedicija u čempiošipu je zaribala i dozvolila rivalima da im približe i ugroze direktnu promociju u elitni rang. Stoga, „plavci“, koji već imaju poraz u finalu Liga kupa od Liverpula, jure spas sezone i makar jedan trofej. Takođe, imaju dodatni motiv, jer im pehar donosi igranje u Evropi naredne godine.

Za kraj, ostavljena je poslastica u najvećem derbiju Engleske. Na „Old Trafordu“, Mančester junajted koji igra toplo-hladno igra za čast. Teško je proniknuti u „đavole“ ove sezone, ali bi huk sa tribina trebalo da im predstavlja dodatni impuls protiv omraženog rivala. Liverpul i dalje gura na tri fronta, a u džepu imaju već jedan pehar – Liga kup. I bez nekolicine stadarnih igrača uspeli su da naprave sjajnu seriju rezulatata, a poslednji poraz su dožveli još 4. Februara. Udarna igra Mohamed Salah možda bude na terenu od prvog minuta, ono što Junajted ima uz sebe jeste mini tradicija da su tri puta u poslednja četiri okršaja sa „redsima“ u kup takmičenjima izlazili kao pobednici.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!