DUEL MAJSTORA ZA REMIJE: "Zebre" pobeđuju samo timove iz vrha tabele, Torino surov prema slabijima od sebe

O. M.

16. 03. 2024. u 08:02

TORINO gostuje Udinezeuu u utakmici 29. kola italijanske Serije A. Meč je na programu od 15 časova na stadionu "Friulu".

ДУЕЛ МАЈСТОРА ЗА РЕМИЈЕ: Зебре побеђују само тимове из врха табеле, Торино суров према слабијима од себе

Foto Profimedia

Iako ove dve ekipe na tabeli dele samo dve pozicije, "zebre" se bore za opstanak, a "bikovi" se nadaju plamsnau u Evropu. Razlika između njih je 11 bodova. Udineze ima samo tri boda više od osamnaestoplasiranog Frosinonea, a Torino šest bodova manje od sedmoplasiranog Napolija. 

Današnji duel na "Friuliju" biće okršaj "majstora za remije". Udineze je odigrao čak 15 utakmica bez pobednika ove sezone, ima više neodlučenih nego odlučenih utakmica (četiri pobede, devet poraza), dok je Torino na brojci od 11 nerešenih. 

Ne čudi onda što su u prvom delu sezone i među sobom podelili bodove, u Torinu je bilo 1:1. Zaraga je doveo Udineze u vođstvo u 81. minutu, a bod "bikovima" doneo je srpski internacionalac Ivan Ilić u drugom minutu zaustavnog vremena.

"Zebre" su u prošlom kolu odigrali mudro na gostovanju Laciju i ostvarili neočekivanu pobedu od 2:1, iako su Lacijali imali apsolutnu terensku inicijativu. Srpski internacionalac Lazar Samardžić odigrao je poslednjih 20 minuta na ovoj utakmici.

Zanimljivo je inače da je Udineze sve četiri pobede ove sezone u italijanskoj elitnoj diviziji ostvario protiv ekipa koje se bore za evropske kupove. Pre Lacija pobedili su Juventus, Bolonju i Milan, a poraz od Udinezea koštao je trenera Lacija Maurisija Sarija posla.

Ukoliko pobedi, "crno-belima" bi to bio prvi put u sezoni da vežu dva trijumfa. Dva puta bili su nadomak toga. Posle pobede nad Milanom ispustili su 1:0 protiv Atalante, kada je Ederson u 92. minutu doneo bod "boginji provincije", a posle trijumfa nad Juventusom "provukao" im se Kaljari. Bilo je 1:1 iako je realan rezultat više bio 3:0 za "zebre".

Torino je pokvario svoj plasman u poslednja četiri kola. Posle dva poraza od rimskih klubova, usledili su remiji protiv Napolija i Fiorentine. Danas je tačno mesec dana od poslednje pobede izabranika Ivana Jurića, koji su tog 16. februara savladali Leče sa 2:0.

I dalje je najveći problem "bikova" neefikasnost. Samo četiri ekipe, Empoli, Salernitana, Leče i Verona, postigle su manje golova od "granata". Za razliku od Udinezea koji izgleda bolje igra protiv "velikih", izabranici Ivana Jurića uglavnom su bezopasni u takvim duelima, ali zato su gotovo bez greške kada igraju sa slabijim rivalima. Primili su samo četiri gola protiv ekipa koje su na tabeli plasirane ispod njih, a protiv Udinezea imaju dodatnog razloga za optimizam jer su izgubili samo jednom u poslednjih šest izleta na "Friuli".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 2,95)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X-X (kvota 4,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!