RASPUCANE ''TOBDŽIJE'' ISPISALE ISTORIJU PREMIJER LIGE: Na krilima neveorvatnog rekorda dočekuju današnji gradski derbi sa ''pčelicama''

V.M.

09. 03. 2024. u 08:20

U okviru 28. kola engleske Premijer lige Arsenal će nastaviti poteru za Liverpulom i Sitijem kada na svom ''Emirejtsu'' u malom gradskom derbiju od 18:30 bude dočekao Brentford.

РАСПУЦАНЕ ТОБЏИЈЕ ИСПИСАЛЕ ИСТОРИЈУ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: На крилима невеорватног рекорда дочекују данашњи градски дерби са пчелицама

FOTO: Tanjug/AP

Bitka za titulu u Premijer ligi dugo nije bila zanimljivija i 11 kola pre kraja tri ekipe su istakle ozbiljnu kandidaturu za osvajanje trofeja. 

Svakako je prvi favorit Mančester siti koji je trenutno drugi na tabeli, ali zaostaje samo bod za Liverpulom koji se nada da će svog legendardnog trenera Jirgena Klopa koji odlazi ne leto ''ispratiti'' na najlepši mogući način.

Oni sutradan igraju apsolutni derbi kola, a ''kiks'' jedne ili, ako odigraju remi, obe od pomenutih ekipa mogao bi da iskoristi trećeplasirani Arsenal koji igra jedan od najboljih fudbala u Engleskoj i osvojio je samo dva boda manje od vodećih redsa u dosadašnjem toku takmičenja.

''Tobdžije'' se nalaze u sjajnom ritmu, u 2024. godini znaju samo za pobede u Premijer ligi i vezali su ih čak sedam, a poslednja je bila posebno impresivna.

Savladali su Šefild sa 6:0 u gostima i na taj način postali su prva ekipa u istoriji najjače fudbalske lige sveta koja je ostvarila tri uzastopna trijumfa na gostujućem terenu sa pet ili više golova razlike jer su pre oštrica ''nastradali'' Vest hem (5:0) i Barnli (6:0).

Atmosfera je izuzetno visoka u redovima domaćina koji bi se večerašnjim trijumfom popeo na prvo mesto na bar 24 sata pre obračuna Liverpula i Sitija na ''Enfildu''.

Sa druge strane, Brentford se ne nalazi u dobrom ritmu i osvojio je samo jedan bod na poslednje četiri utakmice i sve je bliži zoni ispadanja.

Doduše, dva poraza je doživeo od Sitija i Liverpula, ali nakon toga je ispustio priliku da dođe do većeg broja bodova protiv gradskih rivala Čelsija (2:2) i Vest hema (2:4).

Zbog toga, ''pčelice'' su pale na 15. mesto sa 26 sakupljenih poena, što je šest više od Lutona koji je prvi tim ispod crte.

Povratak Ajvana Tonija na teren popravio je napadčke probleme Brentforda, ali ono što menadžer Tomas Frank ne uspeva da reši su defanzivni jadi njegove ekipe koja je na pomenutga četiri meča primila čak 11 golova, skoro tri u proseku.

Ako na to dodamo u kakvoj seriji se nalazi Arsenal, može se reći da su šanse gostiju na ovom gradskom derbiju da dođu do bodova poprilično male.

Što se tiče međusobnih duela, ''tobdžije'' su ove sezone već dva puta savladale ''pčelice'' (po 1:0), ali vredi napomenuti da je prošle godine kada se Arsenal takođe borio zatitulu Brentfod uspeo da odnese bod sa ''Emirejtsa'' (1:1).

Bilo je reči o tome da Arteta neće moći da računa na Martinelija i Saku zbog problemima sa povredama i zdravljem, ali baskijski stručnjak je na pres konferenciji uoči meča izjavio da bi obojica trebali da mu budu na raspolaganju, tako da će derbi propustiti ''samo'' Raja, Timber, Tomijasu i Zinčenko.

Kod gosta je dosta lošija situacija, brojni prvotimci su povređeni i biće bez Dasilve, Mija, Šadea, Hikija, Pinoka, Henrija i verovato Mbuema.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!