BARSA NE ZNA DA KORISTI KIKSEVE REALA: Odbrana titule deluje kao nemoguć zadatak za Katalonce u završnici sezone

V.M.

08. 03. 2024. u 07:46

DVADESETOSMO kolo špnaske La lige otvoriće Barselona i Majorka koji se večeras sastaju na ''Monžuiku'' od 21:00.

БАРСА НЕ ЗНА ДА КОРИСТИ КИКСЕВЕ РЕАЛА: Одбрана титуле делује као немогућ задатак за Каталонце у завршници сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Barsa je u proteklih par nedelja imala ozbiljne prilike da se dodatno približi vodećem Realu koji joj trenutno beži osam bodova ali nije uspevala da ih iskoritsti.

To je bio slučaj i proteklog vikenda kada je Real remizirao sa Valensijom (2:2), ali Ćavijevi izabranici su ponovo pružili slabašnu partiju na gostovanju Bilbau na ''San Mamesu'' (0:0).

Pored toga, loša vesta za Katalonce je što su na tom meču ostali bez dva ključna igrača u vidu Frenkija de Jonga i Pedrija koji su napustili teren u prvom poluvremenu zbog povreda.

Njihov uticaj na igru aktuelnog prvaka je enorman pošto se radi o ''stubu'' veznog reda i dani bez njih će biti veoma teški za Barselonu kojoj odbrana titule deluje kao nemoguć zadatak u završnici sezone.

Pored La lige, domaćin ima obaveze i u Ligi šampiona gde ga sledeće nedelje očekuje revanš utakmica osmine finala sa Napolijem. Na prvom susretu je viđen remi na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' tako da će se sudbina dvomeča rešavati na ''Monžuiku''.

La liga im je izašla u susret, pa utakmicu ovogo kola igraju večeras kako bi imali što više vremena da se pripreme za duel sa Napolitancima.

Upravo zbog te utakmice pitanje je kakav će sastav na teren izvestu Ćavi, a to bi mogla da iskoristi razigrana Majorka koja sa dosta samopouzdanja dolazi u Kataloniju.

Krajem februara napravila je veliki uspeh izbacivši Real Sosijeda u polufinalu kupa posle boljeg izvođena jedanesteraca, pa će se prvi put posle 21. godine boriti za trofej.

Taj uspeh je nadogradila još jednom izuzetnom pobedom koju je ostvarila proteklog vikenda kada je pred svojim navijačima nadigrala drguoplasiranu Đironu slavivši sa 1:0 pogotkom Kopetea u 33. minutu.

Na taj način napravili su veliki korak ka opstanku u eliti jer su se popeli na 15. mesto tabele i imaju osam poena prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte.

Što se tiče izostanaka, pored pomenutih De Jonga i Pedrija, Barsa će biti bez Gabija, Baldea, Alonsa i Arauha dok je pod upitnikom Feran Tores.

Kod gostiju je nešto bolja situacija i jedino će izostati Maskarel, Valjent i Mafeo.

U prvom delu sezone večerašnji rivali su remizirali 2:2.

Večeras predlažemo duplu šansu na popularne ''pirate'' zbog naleta u kojem se nalaze, a i očekujemo da Ćavi odmori dosta prvotimaca uoči meča sa Napolijem koji je mnogo bitniji za Katalonce jer im Liga šampiona može biti spas sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!