LUKA JOVIĆ RUŠI ČEHE ZA NOVI UGOVOR? "Crveno-belima" iz Praga ne leži Italija

O. M.

07. 03. 2024. u 09:33

MILAN dočekuje prašku Slaviju u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

ЛУКА ЈОВИЋ РУШИ ЧЕХЕ ЗА НОВИ УГОВОР? Црвено-белима из Прага не лежи Италија

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Đuzepe Meaca" od 21 čas.

"Rosoneri" su imali lepu uvertiru pošto su u poslednjem kolu Serije A savladali Lacio u gostima sa 1:0. Bila je to važna pobeda jer su njome Milanezi nastavili da vrše pritisak na drugoplasirani Juventus. Možda je još važnija ta pobeda za podizanje samopouzdanja posle nekoliko slabijih rezultata.

Naime, Milan je 15 dana čekao na pobedu, još od prve utakmice protiv Rena. Usledili su porazi od Monce i Rena u revanšu, kao i remi protiv Atalante.

S obzirom na to da je utakmica protiv Lacija odigrana u petak, trener "rosonera" Stefano Piolo nije morao da kombinuje sa sastavom, znajući da će igrači imati dovoljno vremena da se odmore do susreta sa Česima. U timu nije bilo Luke Jovića koji je odrađivao poslednji meč suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Monce, ali će biti na raspolaganju Pioliju za ovaj meč.

Mediji u Italiji očekuju da će Srbin meč početi sa klupe, a on je ovih dana u centru pažnje jer mu uskoro ističe ugovor. Prema poslednjim informacijama, uprava "rosonera" spremna je da mu ponudi novi trogodišnji ugovor iako u postojećem postoji klauzula o automatskom produženju za godinu dana. Razlog je interesovanje pojedinih klubova iz Saudijske Arabije, koji su očigledno zagrejani za srpske napadače posle sjajnih partija Aleksandra Mitrovića u Al Hilalu.

Za Milan je veoma važno da ostvari dobar rezultat u prvoj utakmici, jer nisu pobedili u gostujućem meču eliminacione faze UEFA takmičenja od sezone 2017/18. Slavija i Milan se nikada nisu sastajali u evrokupovima, a "rosoneri" su na 14 utakmica protiv timova iz Češke i ranije Čehoslovačke odigrali 14 utakmica i imaju skor od devet pobeda, tri remija i dva poraza. Najčešće su igrali protiv Slavijinog večitog rivala Sparte, koju su šest puta pobedili i dva puta igrali neodlučeno.

A Slavija nije uspela da pobedi Spartu u poslednja  dva susreta. Igrali su pre četiri dana na stadionu Sparte u okviru češkog prvenstva bez golova, dok su pre osam dana u četvrtfinalu Kupa "crveni" pobedili sa 3:2 posle produžetaka.

Slavija zaostaje četiri boda za Spartom na čelu tabele "Fortuna" lige. "Crveno-beli" će pokušati da stignu do četvrtfinala evropskog takmičenja drugi put posle tri godine jer su 2020/21. ušli među osam u Ligi konferencija gde ih je zaustavio Fejenord. 

Međutim, nemaju "ušiveni" baš mnogo uspeha u Italiji gde su na osam izleta upisali sedam poraza i samo jedan remi i to protiv Milanovog gradskog rivala Intera.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave