DUEL NEKADAŠNJIH ŠAMPIONA EVROPE:Dani slave odavno su prošli za Notingem forest

O. M.

02. 03. 2024. u 08:18 >> 08:18

FUDBALERI Liverpula gostuju Notingem forestu u utakmici 27. kola engleske Premijer lige.

ДУЕЛ НЕКАДАШЊИХ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ:Дани славе одавно су прошли за Нотингем форест

Foto Profimedia

Utakmica je na programu u subotu od 16 časova na stadionu "Siti Graund".

Kakvo je samo rivalstvo postojalo između ova dva kluba krajem sedamdesetih godina prošlog veka, kada su za samo tri godine, između 1978. i 1980. između sebe podelili tri naslova prvaka Evrope, isto toliko šampiona Engleske i Komjuniti šilda, kao i dva Liga kupa, jedan evropski Superkup...

Nažalost navijača Notingem foresta, ta vremena davno su iza njihovih ljubimaca, dok su s druge strane, samo deo bogate istorije kluba, doduše mnogi navijači "redsa" reći će najlepši deo.

Liverpul je u poslednje vreme promovisao u prvi tim mnog omaldića iz omaldinskog pogona, a upravo su oni doneli klubu prvi trofej u sezoni - Liga kup. Pored finala protiv Čelsija istakli su se i tokom meča protiv Sautemptona na "Enfildu".

Menadžer Jorgen Klop je bio primoran da se osloni na svoje mlade nade zbog odsustva mnogih prvotimaca. 

Ali tim se i dalje suočava sa brojnim povredama. Neki ključni igrači kao što su Mohamed Salah, Dominik Šoboslai i Darvin Nunjez verovatno će ostati van terena zbog povreda, dok su Vataru Endo i Rajan Gravenberč takođe povređeni. Klop se nada da će bar neke igrače vratiti u tim kako bi ojačao konkurenciju.

Nakon što je demolirao Luton taun rezultatom 4:1, Liverpul se sada fokusira na borbu za vrh tabele. Ali da bi osigurali prvo mesto, moraju prekinuti niz loših rezultata u gostima protiv Foresta.

Notingem forest je imao težak isipit protiv Mančester junajteda u osmini finala FA Kupa. Uprkos naporima ekipe Nune Espirito Santoa, Andre Onana je bio neprobojan na golu u sredu uveče. Nakon što je propustio šansu za odlazak na Vembi, Forest sada može u potpunosti da se fokusira na borbu za opstanak u Premijer ligi, posebno posle poraza od Aston vile i Njukasla.

Sada su 17. na tabeli, samo četiri boda ispred Luton tauna i pobedili su samo jednom u poslednjih šest utakmica. Ipak, postigli su više golova u poslednjim utakmicama, ali njihova odbrana je bila problematična.

Po povratku sa Afričkog kupa nacija, Ibrahim Sangare, Ola Aina i Vili Boli nisu bili dostupni za utakmicu sa Mančester junajtedom, a trenutno nema informacija o njihovim oporavcima. Nuno Tavares i Kris Vud su takođe povređeni. Bez Vuda, Tajvo Avoniji predvodi napad, dok bi Divok Origi mogao da ustupi mesto Kalumu Hadsonu-Odoiju, koji je u formi sa tri gola u poslednje četiri utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!