VELIKAN IZ KOMŠILUKA JE U OZBILJNOM PROBLEMU: Promena trenera nije urodila plodom, kriza je sve veća

V.M.

29. 02. 2024. u 09:49

FUDBALERI Ujpešta spas sezone traže u Kupu Mađarske gde će u okviru osmine finala dočekati razigrani Pakš na stadionu ''Ferenc Suša'' (19.00).

ВЕЛИКАН ИЗ КОМШИЛУКА ЈЕ У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ: Промена тренера није уродила плодом, криза је све већа

Foto: Profimedia

Domaćin je dosta dobro otvorio sezonu, ali od novembra je krenuo veliki pad. Na poslednjih 11 ligaških utakmica ostvarili su samo jednu pobedu, a pored nje su upisali dva remija i čak osam poraza.

Loše igre platio je srpski stručnjak Nebojša Vignjević koji je otpušten, a na njegovo mesto doveden je Geza Mesolj koji je 2004. godine predvodio Ujpešt do titule.

Ipak, ni iskusni stručnjak ne uspeva da probudi ekipu, a najbolji primer toga videli smo proteklog vikenda kada ih je Ferencvaroš našeg Dejana Stankovića ''razbio'' sa 5:0 na stadionu ''Ferenc Suša''.

Prava sreća za njih je to što ekipe iz zone ispadanja igraju podjednako loše, pa ih ta forma sa početka sezone drži u sigurnoj luci i imaju sedam poena prednosti u odnosu na Kišvardu koja je prva ekipa ispod crte.

Što se tiče kupa, koji im može biti spas sezone, savladali su Pečuj i Tatabanju, ali danas će imati posebno težak zadatak jer im na noge dolazi pretendent na duplu krunu.

Gosti se nalaze u odličnom ritmu i na pet utakmica u drugom delu sezone upisali su četiri pobede uz poraz od Zalagersega u kojem su ispustili prednost od 3:1.

Trenutno su prvi na tabeli prvenstva sa bodom prednosti u odnosu na Ferencvaroš koji je odigrao meč manje od njih i sigurno je da ih očekuje veoma neizvesna borba za titulu.

Kup su otvorili pobedom nad Eloreom (7:0), a nakon toga su tek posle izvođenja penala bili bolji od Honveda.

Vredi napomenuti da je Pakš dva puta ove sezone pobeđivao Ujpešt (3:0, 2:1).

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici