GALATA JE U STRAŠNOJ FORMI: Istanbulski velikan juri devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima!

V.M.

15. 02. 2024. u 09:20

U prvoj utakmici plej-of faze Lige Evrope fudbaleri Galatasaraja će na ''Rams parku'' ugostiti Spartu iz Praga (18:45).

ГАЛАТА ЈЕ У СТРАШНОЈ ФОРМИ: Истанбулски великан јури девету узастопну победу у свим такмичењима!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u velikom naletu i igra sjajan fudbal, neporažen je na poslednjdih 12 utakmica u svim takmičenjima, a trenutno je u seriji od osam vezanih pobeda.

Za vreme te pobedničke serije postigli su barem dva gola na svakoj utakmici, što dovoljno govori u kakvoj se formi nalazi četa Okana Buruka.

Posebno dobre partije Galata pruža na svom terenu, kod kuće je ove sezone odigrala 21 meč i ostvarila je čak 18 pobeda uz dva remija, a jedini koji je odneo tri boda sa ''Rams parka'' je Bajern kojem je to pošlo za rukom krajem oktobra.

Istanbulski velikan je evropsku odiseju započeo u Ligi šampiona gde u jednoj od najzanimljivijih grupa (''A'') zauzeo treće mesto. Koštao ga je poraz od Kopenhagena u poslednjem kolu i zbog njega su morali da se ''spuste'' u Ligu Evrope.

Danas im na noge dolazi Sparta koja se proteklog vikenda vratila u takmičarski pogon nakon zimske pauze. Gostovala je ekipi Karvine i rutinski je slavila sa 3:0.

Naš Veljko Birmančević podelio je dve asistencije na tom meču i tako najavio da planira da nastavi sa odličnim igrama koje je pružao u prvom delu kampanje.

Ako bi računali i period pre pauze, gosti se nalaze u seriji od osam vezanih pobeda u svim takmičenjima, tako da sigurno imaju čemu da se nadaju pred večerašnji susret.

Češki predstavnik je nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope gde je zauzeo drugo mesto u grupi ''C'' i zbog toga mora da igra u plej-of fazi takmičenja.

Ono što može predstavljati problem Sparti je to što je tek završila pripreme, trebaće vremena da igrače uhvate ritam i verujemo da će Galata nošena punim tribinama ''Rams parka'' to iskoristiti.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,32)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu