SERGEJ I MITAR NAJBLIŽI TROFEJU: Nastavlja se liga Saudijske Arabije posle Kupa Azije

S. R.

16. 02. 2024. u 11:11

PAUZA zbog Kupa Azije dobro je došla svetskim zvezdama da predahnu više od mesec dana. Na redu je drugi deo sezone u prvenstvu Saudijske Arabije, koji najverovatnije donosi trku dva tima za šampionski pehar – Hilal i Nasr.

СЕРГЕЈ И МИТАР НАЈБЛИЖИ ТРОФЕЈУ: Наставља се лига Саудијске Арабије после Купа Азије

Foto: Printscreen / Al Hilal

Upravo ova dva tima su se najviše izdvojila u proteklih 19 kola, ali je tim iz Rijada, za koji nastupaju reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Sergej Milinović Savić, pokazao najubedljivije partije. „Plavi“ su bez poraza, ono što im takođe ide naruku je to što je domaća selekcija ranije nego što se očekivalo ispala sa kontinentalnog prvenstva, te je dosta reprezentativaca uspelo čak i da dobije mini-odmor.

Sa druge strane, Nasr će pokušati da nadokadi zaostatak od sedam bodova. Od početna dva neuspeha na startu šampionata, doživeli su samo jedan poraz, i to od Hilala. Kristijano Ronaldo motiviše i vuče ekipu, u preostalih 15 rundi moraju da budu nepogrešivi, kao i da se nadaju nekom kiksu najvećeg rivala.

Što se tiče bitke za treće mesto, poslednje koje vodi u azijsku LŠ, tu bi moglo da se zakuva iako trenutno to ne izgleda tako. Ahli ima šest, odnosno devet bodova više od prvih pratilaca Tavona i Itihada. Tavon je bio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku prvenstva, već pri kraju prvog dela počeli su da posustaju, a Ahli je donekle uspeo da nađe formu i dobija utakmice protiv slabijih rivala, što im je bila rak-rana na startu prvenstva.

Itihad je pauzu iskoristio da se uigra po notama trenera Marsela Galjarda, koji je stigao u decembru u klub. Čini se da ni hendikep oko situacije sa Karimom Benzemom neće biti problem, jer je Argentinac otpisao povratak u tim Francuza i napravio sistem bez njega.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!