REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG ČETVRTFINALA LIGE EVROPE: Romu očekuje pakao na ''De Kajpu''

V.M.

15. 02. 2024. u 08:20

U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope fudbaleri Fejenorda će u ugostiti Romu u Roterdamu (18:45).

РЕПРИЗА ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ЧЕТВРТФИНАЛА ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Рому очекује пакао на Де Кајпу

Foto: Profimedia

Ovi timovi se veoma dobro poznauju i ovo će im biti treći put da se sastaju u poslednje tri sezone. Prvo su u debitanskom izdanju Lige konferencija ukrstili koplja u samom finala, a zatim su se prošle godine nadmudrivali u četvrtfinalu Lige Evrope.

Oba puta bolja je bila rimska ''vučica'', u finalu Lige konfernecija trofej joj je doneo Nikolo Zaniolo (1:0), dok su prošle godine nošeni bravurama Paola Dibale i Pelegirinija slavili u dvomeču ukupnim rezultatom 4:2.

Tradicija je svakako na strani Rome koja se nalazi u dobrom ritmu od kada ju je preuzeo Danijele de Rosi krajem januara. Nanizala je tri pobede kada je legendardni fudbaler preuzeo kormilo, ali proktelog vikenda doživela je prvi poraz pod njegovom palicom.

Na ''Olimpiku'' je gostovao Inter koji je ponovo pokazao zašto je apsolutni favorit za osvajanje Serije A i zasluženo je slavio rezultatom 4:2.

I pored tog poraza atmosfera u redovima gostiju je veoma dobra i sa dosta samopouzdanja će doći u Roterdam.

Što se tiče same Lige Evrope, može se reći da je Roma donekle podbacila u prvoj fazi jer je dozvolila Slaviji iz Praga da zauzme prvo mesto u grupi ''G''  i zbog toga rimski gigant mora da nastupa u šesnatestini finala ovog takmičenja.

Sa druge strane, Fejenord igra odlično u 2024. godini i ne zna za poraz u njoj. Odigrao je sedam mečeva od početka nove godine i ostvario je čak šest pobeda uz dva remija.

Ono što je dodatno impresivno je koliko je podigao nivo igre u defanzivi. Velikan iz Roterdama je zatvorio sve prilaze svom golu i nije primio nijedan gol na poslednjih pet mečeva.

Potpuno je promenio stil igre u odnosu na prvi deo sezone i to se za sada isplaćuje četi Arnea Slota.

Proteklog vikenda ''ponos juga'' je igrao gradski derbi i rutinski je savladao Spartu sa 2:0 golovima Hancka i Gertrude u drugom poluvremenu.

Što se tiče igara u Evropi, Fejenord je nastupao u Ligi šampiona gde je zauzeo treće mesto u veoma zanimljivoj grupi ''E'' i tako se ''spustio'' u Ligu Evrope.

Ako pogledamo izostanke, slična je situacija u obe ekipe. Domaćini su bez Bijloua, Traunera, Van den Belta i možda Gertrure, odnosno Timbera, dok će sa druge strane meč propustiti Ejbraham i Smoling.

Roma igra utakmice sa velikim brojem golova u poslednje vreme, takav je stil imlementirao De Rosi i verujemo da će ''naterati'' Fejenord na nešto otvoreniji meč i zbog toga predlažemo golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu