OSVETA DAVIDEA NIKOLE: Razigrani ''azuri'' dolaze po čitav plen na ''Areki''

V.M.

09. 02. 2024. u 08:32

ISKUSNI italijanski stručnjak će sa Empolijem gostovati svom bivšem klubu Salernitani u derbiju začelja koji otvara 24. kolo Serije A (20.45)

ОСВЕТА ДАВИДЕА НИКОЛЕ: Разиграни азури долазе по читав плен на Ареки

Foto Profimedia

Ovo će biti obračun timova koji su pokazali veoma malo u dosadašnjem toku takmičenja. To se pogotovo odnosi na Salernitanu koja je zacementirana na dno sa samo dve ostvarene pobede i 13 sakupljenih poena, dok su gosti nešto bolji sa pet osvojenih bodova viška i imaju odličnu priliku da pobegnu iz zone ispadanja jer su izjednačeni po broju poena sa Veronom koja je prva ekipa iznad crte.

Glavna figura na ovom meču biće menadžer koji je preporodio Empoli, Davide Nikola. Pedesetogodišnji Italijan je preuzeo ekipu sredinom januara i od tada ''azuri'' ne znaju za poraz.

Savladali su Moncu sa 3:0, a zatim su osvojili veliki bod u Torinu protiv Juventusa (1:1), da bi proteklog vikenda podelili plen sa Đenovom na ''Karlo Kastelaniju'' (0:0).

Nikola je očigledno ''zategao'' ekipu koja će danas pokušati da pobegne iz zone ispadanja, a prednost im daje činjenica da je on vodio Salernitanu tačno godinu dana između 2022. i 2023. godine.

Jedno vreme je bio veoma cenjen u Salernu kada je izborio opstanak na neverovatan način, ali slabe igre u narednoj sezoni su ga koštale posla.

Pamti se da je otpušten na jedan od najčudnijih načina jer su posle otkaza igrača odbili da igraju bez njega, te je vraćen posle 48 sati, ali nije još dugo potrajao i večeras će sigurno imati motiv više protiv svog bivšeg kluba.

Rival kraj aut-linije biće mu Filipo Pipo Inzagi čiji izabranici ne mogu da uhvate konstantnost u igri i nalaze se u velikom problemu.

Jedan od retkih pozitivnih trenutaka imali su proteklog vikenda kada su osvojili bod na gostovanju Torinu (0:0) kojim su prekinuli negativan niz od pet vezanih poraza u svim takmičenjima.

Još jedna dobra stvar za Salernitanu je to što je Inzagiju na raspolaganju ponovo Bulaj Dia koji se vratio se Afričkog kupa nacija i očekuje se da zaigra u najbitnijem meču sezone za ekipu sa juga Italije.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Facija, Đombera i Pasilidisa.

Sa druge strane, meč će propustiti Bastoni, Ebuehi i Valkijevič, dok su pod upitnikom Kaputo i Marin.

U prvom delu sezone Empoli je savladao Salernitanu sa 1:0, a tradicionalno mu ona leži kao protivnik jer je neporažen na poslednjih pet međubosnih duela večerašnjih rivala.

Momentum je na strani ''azura'' i verujemo da će četa Davide Nikole odneti barem bod sa ''Arekija''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!