SRPSKI GOLMAN NA TEŠKOM ZADATKU: Raspoloženi Sosijedad je tradicionalno nepovoljan protivnik po ''pirate''

V.M.

06. 02. 2024. u 12:08 >> 12:08

U prvoj utakmici polufinala Kupa kralja fudbaleri Majorke će dočekati Real sosijedad (21.00).

СРПСКИ ГОЛМАН НА ТЕШКОМ ЗАДАТКУ: Расположени Сосиједад је традиционално неповољан противник по пирате

FOTO: Tanjug/AP

Majorka se bori da osvoji Kup kralja po drugi put u istoriji, a prethodni uspeh je bio u sezoni 2002/03. kada je u finalu zabeležila pobedu od 3:0 nad Rekreativom.

''Pirati'' su u još dva navrata ulazili u finale, ali su bili bezuspešni 1991. i 1998. Neće biti lak zadatak ponovo se naći u borbi za trofej, a i ako dođu do nje, biće autsajderi jer u drugom polufinalu igraju znatno kvalitetniji Bilbao koji ju je pre par dana počistio sa 4:0 i glavni favorit Atletiko Madrid.

Što se tiče ovosezonskog izdanja Kupa kralja, savladali su Boiro, Valje Eges, Burgos, Tenerife i Đironu.

Pre pomenutog poraza od Bilbaa, Majorka je izgubila od Betisa (0:1), tako da na poslednja dva meča nije postigla nijedan gol, a uz to ne zna za trijumf u prvenstvu skoro mesec i po dana što nije dobar znak pred najbitniji susret u sezoni.

Tim neuspesima dovela je sebe u opasnost u La ligi jer je pala na 15. mesto na tabeli i sada ima samo četiri poena prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte.

Iako tradicionalno loše igraju protiv Sosijedada kojeg nisu savladali od 2012. godine, imaju razloga da se nadaju da mogu do pozitivnog rezultata jer igraju dosta dobro pred svojim navijačima ove sezone. Na 19 utakmica kod kuće doživeli su samo dva poraza, uz sedam pobeda i čak deset remija.

Sa druge strane, Sosijedad je u značajno boljoj formi i od novembra je upisao devet pobeda uz osam remija i samo jedan poraz (od Bilbaa).

Na tim utakmicama čak 11 puta su uspeli da sačuvaju mrežu, što dovoljno govori koliko su tvrd rival i veoma je teško naći put do mreže Aleksa Remira.

Iako su defanzivno veoma dobri, napad je glavni problem Baskijaca koji se baš muče napadački i kao njihov današnji rival nisu postigli gol na poslednja dva susreta.

Ti ofanzivni jadi su glavni razlog što zauzimaju šesto mesto na tabeli, jer da su postigli bar malo više pogodaka, mogli bi komotno da se bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona, a ovako zaostaju 11 bodova za četvrtoplasiranim Atletikom.

Ako pogledamo Kup kralja, ''plavo-beli'' nisu imali teške protivnike na putu do polufinala i redom su bili bolji od Bunola, Andrada, Malage, Osasune i Selte.

Sosijedad je ovo takmičenje osvajao dva puta puta u svojoj istoriji, a to mu je pošlo za rukom u sezonama 1986/1987. i 2019/2020. kada su finalima pobeđivali Atletiko Madrid i Atletik Bilbao.

Pored prvenstva i kupa, Sosijedad je dogurao do osmine finala najjačeg evropskog takmičenja, ali nije imao sreće na žrebu i dobio je najtežeg mogućeg protivnika s obzirom na to da je zauzeo prvo mesto u grupi ''D'', ekipu PSŽ-a.

U prvom delu sezone izabranici Imanola Alguasila savladali u Majorku sa 1:0, a mi verujemo da ćemo danas kao i tada gledati dosta tvrdu utakmicu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu