"SUPERORLOVI" JURE ČETVRTU KRUNU: Angola je već ispunila cilj na AFKON-u

O. M.

02. 02. 2024. u 10:31

NIGERIJA i Angola otvaraju četvrtfinale Afričkog kupa nacija. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Feliks Ufue Boanji" u Abidžanu.

СУПЕРОРЛОВИ ЈУРЕ ЧЕТВРТУ КРУНУ: Ангола је већ испунила циљ на АФКОН-у

Foto: Profimedia

"Superorlovi" su već napravili korak dalje u odnosu na prethodni Afkon kada su stali u osmini finala. Ali, posle niza iznenađenja, odnosno eliminacije glavnih favorita - branioca titule Senegala, poslednjeg finaliste Egipta i četvrte reprezentacije sa Mundijala Maroka, Nigerija je iskočila kao prvi favorit za osvajanje titule, uz domaćina Obalu Slonovače kao jedinog ozbiljnijeg konkurenta.

Nigerija je osvojila drugo mesto u grupi A iza Ekvatorijalne Gvineje koja je ispala u osmini finala, a ispred Obale Slonovače. Sakupili su sedam bodova, a posle poraza od njih, FS Obale Slonovače je smenio selektora.

Nigerija je u osmini finala pobedila Kamerun u "najvećem derbiju Afrike", sa dva gola Ademole Lukmana kome su ovo prvi golovi za reprezentaciju a da protivnik nije Sao Tome i Principe.

Angola se pomalo i neočekivano našla u osmini finala, a tamo je imala možda i najlakši posao pa plasman u četvrtfinale nije iznenađenje. Međutim, iznenađenja ne manjka na ovom Afkonu, tako da ne treba otpisivati "sabljaste antilope" ni protiv Nigerije gde su ipak solidni autsajderi. 

Osvojili su prvo mesto u grupi čiji nosilac Alžir je završio kao četvrtoplasirani. Posle remija sa "lisicama" usledile su pobede nad Burkinom Faso i Mauritanijom, a onda i osmina finala sa najprijatnijim iznenađenjem turnira Namibijom.

Angola je dva puta krajem prve decenije 21. veka igrala četvrtfinale i sada je ponovila taj uspeh, a svi ostali njeni nastupi na Afkonu završavani su u grupnoj fazi.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona