VELIKI DERBI U ČETVRTFINALU KUPA Lideri belgijskog prvenstva ukrštaju koplja na ''Žozef Marijen stadionu''

V.M.

25. 01. 2024. u 09:48

U derbiju četvrtfinala belgijskog kupa Rojal union će dočekati Anderleht (20.30).

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У ЧЕТВРТФИНАЛУ КУПА Лидери белгијског првенства укрштају копља на Жозеф Маријен стадиону

Foto: Profimedia

Ovo će biti obračun timova koji su u dosadašnjem toku sezone prikazali najviše od svih u Župiler pro ligi. Nešto je bolji Rojal union koji je prvi na tabeli sa 48 osvojenih bodova, što je osam više od drugoplasiranog Anderlehta koji mu je najbliži pratilac.

Ta razlika je do proteklog vikenda bila šest poena, ali gosti su na povratku sa pauze remizirali sa Leuvenom (1:1), što je Rojal union iskoristio pobedivši protiv Sint Trojdena (3:1).

U protekle dve sezone domaćin je redovno bio prvi na tabeli pred plej-of u kojem nije uspevao da dođe do titule, ali navijači su ubeđeni da im je ovo ''treća sreća'' i da će konačno uspeti da se dokopaju titule koji čekaju punih 89 godina.

Pomenutim trijumfom nad Sint Trojdenom samo su nastavili sa odličnom formom u kojoj su se nalazili pre pauze i produžili su svoj niz neporaženosti na devet utakmica (sedam pobeda, dva remija).

Sa druge strane, nakon nekoliko razočaravajućih godina Anderleht se vratio u vrh belgijskog fudbala. Takođe je igrao dobro pre pauze koju je dočekao sa dva vezana trijumfa nad Gentom i Serkl Brižom.

U međuosbnim duelima veliku prednost ima Rojal Union koji je slavio na poslednjih sedam obračuna ovih timova, uključujući meč iz prvog dela sezone kada je pobedio sa 2:0.

Verujemo u novi trijumf domaćina.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)