ĐORĐE PETROVIĆ ''SPUŠTA NOVU ROLETNU'': Čelsi mora da prebrodi gol zaostatka kako bi se po deseti put plasirao u finale EFL kupa

V.M.

23. 01. 2024. u 14:30 >> 14:30

U drugoj utakmici polufinala EFL kupa Čelsi će na ''Stamford bridžu'' pokušati da nadoknadi gol zaostatka protiv Midlzbroa (20:45).

ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ СПУШТА НОВУ РОЛЕТНУ: Челси мора да преброди гол заостатка како би се по десети пут пласирао у финале ЕФЛ купа

FOTO: Tanjug/AP

''Plavci'' su se u prvom meču propisno ispromašivali na ''Riversajdu'', a to se posebno može reći za Kola Palmera koji je komotno mogao postići dva ili tri gola na utakmici. Midlzbro je to kaznio iz svoje jedine prave prilike krajem prvog poluvremena koju je u gol pretvorio Hekni i imaće gol prednosti pred gostovanje u prestonici.

Čelsi za sada ima veoma razočaravajuću sezonu ako uzmemo svotu novca koja je uložena u dovođenje igrača, ali u poslednje vreme su počeli da pobeđuju.

Pre devet dana dočekali su Fulam u derbiju zapadnog Londona i slavili su sa 1:0 pogotkom Kola Palmera, što im je bila četvrta pobeda na poslednjih pet mečeva, treća uzastopna u Premijer ligi.

Zahvaljujući tim trijumfima konačno su se popeli u gornji deo tabele, sada su deveti i imaju samo bod manje od sedmoplasiranog Junajteda tako da mogu da se bore za plasman u Evropu iduće sezone.

Osovina kluba čine veoma mladi igrači sa kojima radi Maurusijo Poketino, na trenutnke umeju da pokažu izuzetno visok kvalitet, ali ono što im najviše fali je konstantnost u igri što se i dalo za očekivati s obzirom da su pored Tijaga Silve u startnoj postavi sve igrači koji imaju 20-25 godina.

Plavci će večeras imati priliku da se po deseti put u svojoj istoriji plasiraju u finale EFL kupa, a u dosadašnjem toku takmičenja redom su bili bolji od Vimbldona, Brajtona, Blekburna i Njukasla.

Sa druge strane, Midlzbro će imati priliku da se po prvi nakon 2004. godine plasira u finale Liga kupa koji je tada osvojio pobedom nad Boltonom u finalu što mu je jedini ''veliki trofej'' u istoriji kluba.

Za razliku od Čelsija, gosti nisu baš odmorni pred ovaj meč jer su za vikend imali obaveze u prvenstvu. Remizirali su sa Roteramom (1:1), ali ono što je još bitnije je da to može uticati na fizičku spremu izabranika Majkla Kerika.

Bivši prvoligaš ima sličnih problema kao i njegov današnji rival, igra promenljivo tokom čitave kampanje i nikako da pronađe konstantost u igri.

Trenutno zauzima 11. mesto u Čempionšipu što je veliki pad u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je dogurao do polufinala plej-ofa u kojem je poražen od Koventrija.

Takođe bitna stvar pred večerašnji meč mogu biti izostanci igrača, domaćin tradicionalno ima veliki broj povređenih fudbalera pa će biti bez Džejmsa, Kukrelje, Sančeza, Nkunkua, Džeksona, Lavije, Ugočukvua i Fofane.

Kod gosta je nešto bolja situacija, utakmicu će propustiti Lelihan, Smit, Late Lat, Bangura, Silvera, Mekgri i Dijeng.

Čelsi je znatno kvalitetenija ekipa i verujemo da će doći do preokreta na ''Stamford bridžu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)