"LAVOVI TERANGE" RUŠE TRADICIJU: Samo tri reprezentacije su odbranile titulu šampiona Afrike

O. M.

15. 01. 2024. u 11:43

ŠAMPION Afrike Senegal kreće u odbranu titule. Od 15 časova na stadionu "Šarl Konan Bani" u Jamusukru sastaće se sa selekcijom Gambije u okviru prvog kola grupe C.

ЛАВОВИ ТЕРАНГЕ РУШЕ ТРАДИЦИЈУ: Само три репрезентације су одбраниле титулу шампиона Африке

FOTO: Tanjug/AP

"Lavovi Terange" imaju lagan posao na startu grupne faze, ali će u nastavku morati da izađu na kraj sa petostrukim šampionima Afrike kamerunom, kao i sa uvek neugodnom Gvinejom.

Pre dve godine kada su osvojili prvu titulu, Senegalci su imali spor start.  Grupu su prošli sa samo jednim postignutim golom, ali bez priljenog. I to im je bilo dovoljno za prvo mesto što ovaj put možda neće biti slučaj. Ali, 2019. godine su u grupi sve rivale pobedili sa dva ili više golova razlike ali su na kraju moral ida se zadovolje srebrenom medaljom, tako da to ništa ne znači.

Sve u svemu, Senegal je glavni favorit za titulu, ali se suočava i sa izazovom u vidu statistike da nijedna reprezentacije nije odbranila titulu još od Egipta 2010. godine, a to su osim "faraona" kojima je uspelo tri puta, postigli još saom Gana i Kamerun po jednom.

Senegal je vezao četiri utakmice bez primljenog gola, a u poslednjih 14 mečeva izgubili su samo prijateljski od Alžira (0:1).

Senegal nikada nije izgubio od Gambije, a poslednji put su se sastali u plej-ofu za odlazak na AFKON na kome se Senegal nije baš proslavio, osvojivši deveto mesto.

NAŠ PREDLOG: 1&NG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu