TRKA ZA TITULU SE ZAHUKTAVA: ''Lavovi'' ne daju prvo mesto!

V.M.

05. 01. 2024. u 10:10

NA otvaranju 16. kola portugalske Primeire vodeći Sporting će na ''Hose Alvaldeu'' ugostiti Eštoril (19:45).

ТРКА ЗА ТИТУЛУ СЕ ЗАХУКТАВА: Лавови не дају прво место!

Foto Profimedia

Nakon dolaska Rubena Amorima na klupu 2020. godine, Sporting se vratio u sam vrh portugalskog fudbala. Osvojio je titulu u sezoni 20/21, a sada ima priliku da dođe i do druge jer se nalaze na vrhu tabele nakon prve polusezone.

''Lavovi'' igraju sjajno od samog starta prvenstva, imaju jedan od najboljih napada u ligi sa 32 postignuta pogotka, a uz to su ostvarili najviše pobeda od svih ekipa, čak 12.

Ipak, neće im biti lako da dođu do titule jer ova trka bi mogla biti jedna od najzanimljivijih u istoriji. Sporting ima bod više od Benfike, tri od Porta, a iz prikrajka vreba bivši tim Amorima, Braga, koja zaostaje pet poena za liderom.

Glavna odlika velikana iz Lisabona su sjajne igre na ''Hose Alvalderu''. Domaćin je pred svojim navijačima odigrao osam prvenstvenih mečeva i na svakom je slavio uz ubedljivu gol-razliku, 19:6.

Na noge im dolazi Eštoril koji igra dosta dobro u poslednje vreme. Na minulih pet mečeva ostvario je tri pobede, a usput je osvojio deset bodova i popeo se na deveto mesto.

Gosti su poznati kao ekipa koja igra otvoren fudbal sa dosta prilika za gol i na njihovim utakmicama je palo 53 pogotka, u proseku preko tri po meču.

Što se tiče međusobnih duela, Sporting je savladao Eštorila na poslednja četiri međusobna duela, a i generalno se nalazi u seriji od četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima i zbog toga verujemo da će večeras slaviti.

NAŠ TIP: 1&|1+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)