ILIĆ I MILINKOVIĆ-SAVIĆ NA ŠAMPIONA: Torino predugo čeka na pobedu protiv Napolija

O. M.

07. 01. 2024. u 08:59 >> 08:59

ŠAMPION Italije Napoli gostuje ekipi Torina u 19. kolu Serije A. Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu u Torinu od 15 časova.

ИЛИЋ И МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ НА ШАМПИОНА: Торино предуго чека на победу против Наполија

Foto: Profimedia

Igra Torina ove sezone je veoma promenjiva. "Bikovi" su uoči ovog kola bili na desetom mestu na tabeli sa 24 boda, a imaju po šest pobeda, poraza i nerešenih iz osamnaest kola.

Torino je u prošlom kolu izgubio od Fiorentine sa 1:0. Minimalan rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu jer su "ljubičasti"" bili daleko bolji rival. Torino je samo tri puta ozbiljno zapretio golu Fiorentine koja je kontrolisala loptu i imala duplo više šansi za gol. Ipak, trebalo im je 83 minuta igre da valorizuju tu nadmoć, preko Luke Ranijerija. 

Torino je tim koji u proseku postiže manje od jednog gola po meču, a prima tačno jedan. Najbolji strelac je Kolumbijac Duvan Zapata sa pet pogodaka, a tek je pre mesec dana preuzeo lidersku poziciji na klupskoj listi strelaca od srpskog internacionalca Nemanje Radonjića koji od početka sezone ni na jednoj utakakmici nije odigrao svih 90 minuta, a poslednja tri meseca je na terenu proveo samo 29 minuta.

A šta napisati o Napoliju. Tim ni približno ove sezone ne liči na šampionski. Samo dva puta u poslednjih 16 sezona imali su ovako lošu polusezonu u Seriji A. U poslednjih pet mečeva imaju tri poraza, jednu pobedu i jedan remi. Nisu istina imali lak raspored jer su im protivnici bili Inter, Juventus i Roma, ali titula se ne može odbraniti ako izgubite svaki derbi u sezoni. Napoli je u prvoj polusezoni u izgubio pet utakmica od ekipa koje su prošle sezone završile od drugog do omog mesta. Uspeo je samo da pobedi Atalantu i odigra nerešeno sa Milanom.

Uspeo je šampion da izgubi čak i od Empolija, najneefikacnije ekipe u svim ligama petice, a u prošlom kolu je odigrao bez golova sa Moncom. Monca se branila tokom celog meča, odbrana je bila neprobojna i Napolitanci su morali da se zadovolje podelom bodova.

Ipak, najveće razočarenje mora da bude ubedljiv poraz od čak 4:0 u Kupu protiv Frozinonea. Napoli je poslednju pobedu u sezoni ostvario sredinom decembra. Tada je proradio prošlogodišnji tandem Osimen-Kvarackelija i doneo tesnu pobedu šampionu nad davljenikom od 2:1.

Napoli je poveo u tom meču u 69. minutu preko nigerijskog napadača, a Kaljari je izjednačio samo tri minuta kasnije. Ipak, gruzijski internacionalac je u 76. minutu postavio konačan rezultat postaravši se da na snazi ostane pravilo iz ove sezone da Napoli pobedi svaki put kada povede.

Napoli je prošle sezone oba puta savladao "bikove", kod kuće 3:1, a u Torinu 4:0. Napolitanci vode sa 5:0 u polednjih pet susreta a nisu izgubili u poslednjih šesnaest. Torinezi na pobedu protiv Napolija čekaju od prvog marta 2015. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)