LIDS ZAPAO U MALU KRIZU: Četa Vejna Runija pravi protivnik za izlaz iz nje

V.M.

01. 01. 2024. u 09:43

U jednoj od brojnih utakmica Čempionšipa koje su danas na programu, Lids koji se nada da može ekspresno da se vrati u elitu će dočekati raštimovani Birmingem (16:00).

ЛИДС ЗАПАО У МАЛУ КРИЗУ: Чета Вејна Рунија прави противник за излаз из ње

FOTO: EPA

Po prvi put od dolaska Danijela Farkea na kormilo ekipe, Lids je doživeo uzastopne poraze u Čempionšipu, prvo od Prestona, a zatim i od VBA nakon bledog izdanja na ''Hotornsu'' i sada zaostaje devet bodova za drugoplasiranim Ipsvičom.

Nakon samo jedne pobede u poslednjih pet drugoligaša, domaćini će u ponedeljak popodne biti oduševljeni kada čuju huk sa tribina ''Elland rouda'', gde su neporaženi ove sezone.

Na 12 utakmica kod kuće ostvarili su osam pobeda i postigli 26 pogodaka, pa i ne čudi što su jedni od najboljih domaćina  u Čempionšipu.

Lidsu je pod hitno potrebna pobeda kojom bi se vratio na trijumfalnu stazu i održao korak za vodećima, a danas će imati idealnog protivnika za to jer mu na noge dolazi slabašni Birmingem.

Gosti igraju katastrofalno od dolaska Vejna Runija na klupu, srozali su se na 20. mesto na tabeli i umesto da se bore za plej-of kao što je bio slučaj kada je on preuzeo tim, ''plavci'' polako kreću da razmiljaju o bici za opstanak.

Ostvarili su samo dve pobede na 14 odigranih utakmica pod njegovom komandom i zbog toga su navijači veoma nezadovoljni i traže smenu jednog od najboljih fudbalera u istoriji engleskog fudbala.

Poslednji meč Birmingem je odigrao je protiv Bristola i može se reći da je imao sreće što nije poražen jer su ''crvendaći'' bili bolji protivnik tokom čitavog duela.

Na prvoj ovosezonskoj utakmici današnjih rivala Birmingem je slavio sa 1:0, ali tada je bila mnogo bolja atmosfera u klubu i na klupi je sedeo Džon Justas.

Verujemo da je došlo vreme za osvetu bivšeg šampiona Engleske.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!