TEŽAK ZADATAK ZA SRPSKOG ČUVARA MREŽE: ''Pirati'' su rado viđen gost na ''Santijago Bernabeu''

V.M.

03. 01. 2024. u 14:56 >> 14:56

SVOJU prvu utakmicu u 2024. godini fudbaleri Reala odigraće na ''Santijago Bernabeu'' gde u okviru 19. kola La lige od 19.15 dočekuju Majorku.

ТЕЖАК ЗАДАТАК ЗА СРПСКОГ ЧУВАРА МРЕЖЕ: Пирати су радо виђен гост на Сантијаго Бернабеу

Foto: Profimedia

I pored brojnih povreda ključnih igrača, ''kraljevi'' su imali impresivan prvi deo sezone. Novu godinu su dočekali kao prvi na tabeli španskog prvenstva, a uz to su sa šest pobeda završili grupnu fazu Lige šampiona i u osmini finala će ukrstiti koplja sa Lajpcigom.

Za te sjajne rezultate nagradu je dobio i Karlo Ančeloti koji je prošle nedelje produžio ugovor do 2026. godine i tako stavio tačku na priče da će posle ove sezone preuzeti selekciju Brazila.

Dobre vesti za Real su što se u pogon vraćaju Karvahal, Vinisijus i talentovani Arda Guler koji i dalje nije debitovao za klub zbog brojnih povreda koje su ga zadesile od starta kampanje.

Ta trojica će sigurno mnogo značiti Madriđanima koji se nalaze u fantastičnoj seriji od 17 vezanih mečeva bez poraza. Taj niz su započeli još u septembru i za vreme njega su upisali 14 pobeda uz tri remija.

Poslednji meč Real je odigrao 21. decembra i u njemu je savladao Alaves, iako je preko pola sata igrao sa igračem manje posle isključenja Naća Fernandeza, a jedini gol na meču postigao je Lukas Vaskez u 92. minutu.

Danas im na noge dolazi Majorka koja je rado viđen gost u Madridu jer je poražena na svojih poslednjih sedam gostovanja na ''Santijago Bernabeu''.

Gosti su tokom čitavog prvog dela sezone ''flertovali'' sa zonom ispadanja, ali u poslednje vreme su konačno pronašli dobru formu i neporaženi su na minulih pet ligaških mečeva.

Velike zasluge za to idu srpskom reprezentativcu Predragu Rajkoviću koji je na tri od tih pet utakmica ''spustio roletnu''.

Ipak, ono što je glavni problem ''piratima'' je postizanje golova, samo su 17 puta tresli mrežu do sada, mada su tri od tih 17 golova dali u prošlom kolu u trijumfu nad Osasunom (3:2), tako da su možda bolji dani na vidiku što se tiče realizacije za Majorku.

Problem za domaćina je to što će danas imati samo jednog štopera na raspolaganju, Ridigera, jer su van stroja Alaba, Militao i Naćo Fernandez, a uz njih meč će propustiti Kurtoa i Ferlan Mendi.

Sa druge strane, gosti će biti bez Valjenta, Murikija i Haume Koste.

Očekujemo rutinski trijumf kraljevskog kluba.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1.51)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)