GOLEADA U LONDONU: Razigrani Vest hem dočekuje tradicionalno neugodne ''galebove''

V.M.

02. 01. 2024. u 08:57

POSLEDNjU utakmicu 20. kola Premijer lige odigraće Vest hem i Brajton koji se sastaju na ''London stadionu'' od 20 časova

ГОЛЕАДА У ЛОНДОНУ: Разиграни Вест хем дочекује традиционално неугодне галебове

Foto: Profimedia

Domaćin je uhvatio zalet i igra odličan fudbal kao na početku sezone. Pobedio je na četiri od poslednjih pet ligaških mečeva, a večerašnji susret dočekuje u seriji od tri vezana trijumfa.

Savladao je Mančester, Vulvse i na kraju Arsenal protiv kojeg je pružio fenomenalnu partiju i u potpunosti neutralisao tadašnjeg lidera Premijer lige.

Pomenuta tri meča ''čekićari'' su dobijali sa dva ili više gola razlike, a pored odličnog napada, velike zasluge za to idu odbrani koja igra na izuzetno visokom nivou i golman Areola nije vadio loptu iz svoje mreže punih 270. minuta.

Vest hem se sada popeo na šesto mesto, a ako i večeras slavi približiće se četvroplasiranom Arsenalu na samo četiri boda zaostatka.

Četa Dejvida Mojesa igra odlično kod kuće, na devet mečeva sakupila je 17 bodova, a poslednji poraz pred svojim navijačima doživeli su još krajem oktobra i nakon toga su upisali tri pobede uz remi na ''London stadionu''.

Ipak, tradicija međusobnih duela nije na njihovoj strani jer su samo jednom savladali Brajton na minulih 13 obračuna ovih timova, mada vredi istaći da je to bilo trećem kolu ove sezone kada je Vest hem slavio na ''Ameksu'' sa 3:1.

Sa druge strane, gosti su takođe 2023. godinu završili pobedom nad ekipom iz severnog Londona. Dočekali su Totenhem i ostvarili su rutinski trijumf sa 4:2.

U jednom trenutku su vodili sa 4:0, ali u završnici su u poptunosti stali i zamalo omogućili Sparsima da se u potpunosti vrate u utakmicu, ipak ono što je bitno je da su osvojili tri boda i tako prekinuli niz od tri ligaška meča bez pobede.

Ono što je iznerviralo menadžera Roberta de Zerbija je činjenica da je njegova ekipa ponovo primila gol, što je 23. premijerligaški meč u nizu u kojem se to desilo ako računamo i prošlu sezonu.

''Galebovi'' su sada osmi na tabeli, a ako dođu do novog trijumfa izjednačiće se po broju osvojenih bodova sa današnjim rivalom.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Pakete i Antonija, dok su pod upitnikom Kurt Zuma, Ager i Kudus.

Kod gosta će izostati Dank, Feltman, Fati, Lampti, Ensiso, Marč, Mitoma i Vebster, a još se ne zna da li će De Zerbi na raspolaganju imati Igora, odnosno Buananotea.

Na 18 od Brajtonovih 19 ligaških utakmica je dolazila igra gol-gol ove sezone, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)