NAPOLI JE U VELIKOM PROBLEMU: Ni smena trenera nije pomogla braniocu titule

V.M.

29. 12. 2023. u 09:08

NA otvaranju 18. kola Serije A, fudbaleri Napolija će dočekati Moncu na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' (18.30).

НАПОЛИ ЈЕ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Ни смена тренера није помогла браниоцу титуле

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini igraju slabo tokom čitave sezone i nisu ni senka onog prošlogodišnjeg sastava koji je osvojio dugo očekivanu titulu. Roster ekipe se nije mnogo menjao, ali došlo je do rokade na klupi i očigledno je da je Lučano Spaleti mnogo značio ovom timu.

Napoli je kampanju započeo sa Rudijem Garsijom na klupi, ali francuski stručnjak se nije dugo zadržao tu. Zamenio ga je iskusni Valter Macari koji nije uspeo da prodrma ekipu i na osam mečeva od kada je preuzeo kormilo njegovi izabranici su ostvarili samo tri pobede uz čak pet poraza.

Izgubili su poslednja dva duela i oba su poprilično bolela jer ih je Frozinone ubedljivo savladao u Kupu Italije (0:4), dok ih je neuspeh protiv Rome (0:2) spustio na sedmo mesto na tabeli koje ne vodi u evropska takmičenja.

Ono što dodatno brine navijače su veoma loše igre na domaćem terenu, naime, Napoli je na osam utakmica na ''Dijego Armando Maradoni'' osvojio samo deset bodova i jedan je od najlošijih domaćina u Seriji A.

Večeras će za rivala imati Moncu koja je takođe u padu forme i doživela je dva uzastopna poraza, odnosno tri na poslednje četiri utakmica.

Kao i Napoli, gosti nisu postigli gol na poslednja dva susreta na kojima su bolji od njih bili Milan (0:3) i Fiorentina (0:1).

Ipak, i pored tog niza loših nastupa, ''bjankorosi'' se nalaze na zadovoljavajućem 11. mestu, a ako ostvare pobedu, mogu se priključiti borbi za neka od mesta koja vode u Evropu iduće godine.

Verujemo da ćemo večeras gledati utakmicu sa malo pogodaka, jer je Napoli na prošlom meču protiv Rome ostao bez Osimena i Politana koji su dobili crveni kartone, a Monca generalno igra tvrd fudbal (gol-razlika 16:18).

NAŠ TIP: |0-1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije