OBRAČUN SRBA U TORINU: ''Bikovi'' su vezali tri pobede na ''Olimpijskom stadionu''

V.M.

23. 12. 2023. u 10:40

U okviru 17. kola Serije A, Srbi će biti u glavnim ulogama u Torinu kada ''granata'' ugosti Udineze (15:00).

ОБРАЧУН СРБА У ТОРИНУ: Бикови су везали три победе на Олимпијском стадиону

Foto: Profimedia

Domaćin je izgubio samo jednom u poslednjih sedam nastupa, a zbog tog impresivnog niza forme popeo se na deseto mesto i nadomak je mesta koja vode u Evropu jer zaostaje četiri boda za šestoplasiranim Napolijem.

Taj niz uključuje tri uzastopne domaće pobede, tako da će izrabnici Ivana Jurića pokušati da obezbede četiri vezana trijumfa na svom terenu u Seriji A prvi put od 2019.

Defanzivna igra je bila ključna za taj niz, jer nijedan tim u ligi nije primio manje golova od Torina do sada (13).

U redovima domaćina standarni prvotimci su srpski reprezetnativci Ivan Ilić i Vanja Milinković Savić koji će danas za rivala imati još jednog Piksijevog ''orla'' u vidu Lazara Samardžića koji vuče konce u veznom redu Udinezea.

Nije ovo laka sezone za goste koji su u ozbiljnoj opasnosti da po prvi put nakon 1994/95 zaigraju u Seriji B. Pružaju veoma slabe partije u dosadašnjem toku prvenstva i imaju samo bod više od Empolija koji je prvi tim ispod crte.

Ono što veoma zanimljivo je činjenica da su ''zebre'' ostvarile samo jednu pobedu do sada, ali su odigrale čak deset remija, što je ubedljivo najviše od svih timova u Seriji A.

Proteklog vikenda je delovalo da će doći do tri boda kada su vodili 2:0 protiv Sasuola, ali posrnuli su u nastavku i crveni karton Pereire je pogurao ''neroverde'' ka povratku u utakmicu i na kraju je viđena podela bodova (2:2).

Prošle sezone Torino je dva puta savladao Udineze, sa 2:1 i 1:0.

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,80)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)