BORBA ZA PRVO MESTO: Arsenal će pokušati da postane prvi tim koji je odneo tri boda sa ''Enfilda'' ove sezone

V.M.

23. 12. 2023. u 08:56

U apsolutnom derbiju 18. kola najjače lige sveta Liverpul će ugostiti aktuelnog lidera na tabeli, ekipu Arsenala (18:30).

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО: Арсенал ће покушати да постане први тим који је однео три бода са Енфилда ове сезоне

Tanjug/AP

Borba za titulu u Premijer ligi skoro nije bila zanimljivija, nekoliko timova se bori za prvo mesto, a današnji rivali se nalaze u glavnim ulogama. Liverpul je bio prvi sve do prošlog kola kada je remizirao sa Junajtedom (0:0), što su ''tobdžije'' iskoristile savladavši Brajton (1:1) i sada se nalaze na vrhu tabele sa istim brojem osvojenih bodova kao i Aston vila, dok redsi imaju poen manje na svom saldu.

Domaćin je bio perfektan pred svojim navijačima do meča sa Mančesterom, šest pobeda na šest mečeva, ali nije uspeo da probije bedem ''crvenih đavola'' i ima za čim da žali jer je propustio nekoliko dobrih prilika na tom meču.

Ipak, Klop je brzo resetovao svoje izabranike koji su sredinom nedelje dominatno savladali Vest hem sa 5:1 u četvrtfinalu Liga kupa, tako da u dobroj atmosferi dočekuju večerašnji derbi.

Retko koji tim igra dobro kod kuće kao Liverpul koji je na ''Enfildu'' u Premijer ligi neporažen na poslednjih 50 utakmica na svom terenu doživeo samo jedan poraz uz 38 pobeda i 11 remija.

Ako postoji neka ekipa koja može da naudi redsima u ovom trenuntku to je onda Arsenal koji igra odlično u posldenje vreme. Slavio je na četiri od minulih pet ligaških utakmica, a uz to je zauzeo prvo mesto svoje grupe u Ligi šampiona, pa će po prvi put nakon 2017. godine igrati u nokaut fazi najeltinijeg evrospkog takmičenja.

Nakon prošle godine u kojoj su potklekli u samoj završnici borbe za titulu, navijači gostiju se nadaju da je ovo njihova sezona, a njihovi miljenici im daju povoda za to jer igraju možda i najbolji fudbal u Engleskoj trenutno.

Pored odličnih nastupa kod kuće, ''tobdžije'' su jedna od najboljih gostujućih timova u Premijer ligi i na osam utakmica van ''Emirejtsa'' sakupili su 16 bodova, a Arteta će morati dodatno da ''zagreje'' svoje izabranike pred jedno do najtežih gostovanja u Engelskoj na kojem su poslednji put slavili davne 2012. godine.

Večeras možemo očekivati pravi praznik fudbala jer kada igraju ovi timovi, drame i golova ne izostaje. Na poslednjih pet međusobnih duela blagu prednosti ima Liverpul koji je slavio dva puta, viđeno je isto toliko remija, dok je Arsenal upisao jedan trijumf.

Što se tiče izostanaka, oba menadžera imaju problema. Domaćin je bez Matipa, Makalistera, Žoter, Robertsona, Tijaga i Bajčetića, dok je pod upitnikom Gravenberč.

Sa druge strane neće biti Partija, Žoržinja, Timbera, Tomijasua i Vieire.

Očekujemo goleadu na ''Enfildu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola