LIDER ĐIRONA NA TEŠKOM ISPITU: Betis je bez poraza kod kuće

O. M.

21. 12. 2023. u 09:31

LIDER La lige Đirona gostuje Betisu u 18. kolu španskog fudbalskog prvenstva. Utakmica se igra na stadionu "Benito Vijamarin" od 19 časova.

ЛИДЕР ЂИРОНА НА ТЕШКОМ ИСПИТУ: Бетис је без пораза код куће

FOTO: Profimedia

Malo ko je pre početka jedne od najjačih liga sveta očekivao da će se na sredini sezone Đirona šepuriti s vrha tabele.

U tom periodu "belocrveni" su zabeležili čak četrnaest pobeda, uz dva remija i samo jedan poraz, i to protiv Real Madrida. Pored toga, Đirona je savladala Barselonu pre desetak dana na Nou kampu rezultatom 4:2.

Izabranici Mičela Sančeza pokazali su da znaju da čuvaju rezultat, ali i da probiju protivnički bunker. Takva raznolikost u igri odlika je velikih ekipa što Đirona, ako već nije, sigurno postaje.

Đirona ima najbolji napad u Španiji, što je potvrdila u poslednje tri utakmice, kada je postigla 12 golova. Pored "četvorke" Barseloni, tri puta su pogađali mrežu Alavesu u prošlom kolu, dok su u Kupu kralja bili veoma ubedljivi protiv Oriuele koju su savladali sa 5:2. Sa deset postignutih golova Artjom Dovbik je najbolji strelac tima i četvrti "tobdžija" Lige, a prvi saradnik mu je brazilski veteran Kristijan Stuani koji je uprkos skromnoj minutaži postigao šest golova. Ali glavna napadačka snaga Đirone leži u činjenici da ceo tim učestvuje u napadima i doprinosi golovima. Tako su recimo protiv Barselone sva četiri gola postigli različiti igrači.

Posle jedinog poraza u sezoni, od Real Madrida, Đirona je ušla u fantastičnu seriju od deset pobeda i jednog jedinog remija, protiv Atletik Bilbaa kod kuće (1:1).

S druge strane, Betis je u neverovatnoj formi. Zeleno-beli su u seriji od 12 utakmica bez poraza u La ligi. Doduše, u tom periodu su dva puta gubili u Ligi Evrope, što ih je na kraju koštalo selidbe u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Izabranici Manuela Pelegrinija su pre sedam dana izgubili od Rendžersa sa 3:2 i to im je bio prvi ovosezonski poraz kod kuće, dok u La ligi još uvek niko nije uspeo da odnese ceo plen sa stadiona "Benito Vijamarin". Istina, Betis je i u gostima izgubio samo dve ligaške utakmice, a poslednju sredinom septembra od Barselone, ali problem ove ekipe je preveliki broj nerešenih rezultata, čak devet, zbog čega nisu još bolje plasirani na tabeli. 

Trenutno su sedmi sa 27 bodova, samo tri manje od Real Sosijedada koji je na mestu koje garantuje Evropu naredne sezone - mada će se to verovatno promeniti jer je Španija na dobrom putu da dobije dodatno mesto u Ligi šampiona preko novog Uefinog pravila. Da su uspeli da pobede Almeriju, i Kadiz, ekipe sa dna tabele, imali bi bod više od Sosijedada, s kojim su u prošlom kolu odigrali meč bez golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,07) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)