TSC ZAVRŠIO EVROPSKU ODISEJU: Sada čitav fokus prebacuje na domaće prvenstvo u kojem je uhvatio zalet

V.M.

18. 12. 2023. u 10:00

NA prvoj od dve današnje utakmice Superlige Srbije, izabranici Žarka Lazetića će u okviru 19. kola dočekati ekipu Javora (16.00).

ТСЦ ЗАВРШИО ЕВРОПСКУ ОДИСЕЈУ: Сада читав фокус пребацује на домаће првенство у којем је ухватио залет

Tanjug/AP

TSC je preko nedelje imao poslednju priliku da osigura proleće u Evropi, gostovao je Olimpijakosu pred praznim tribinama u Pireju i bila mu je potrebna pobeda, ali do nje nije uspeo doći.

''Crveno-beli'' su bili bolji rival od samog starta i u jednom trenutku su vodili sa 4:0, ali srpski predstavnik je barem uspeo da ''ublaži'' poraz i na kraju je bilo 5:2 za grčkog velikana.

To je označilo kraj evropske odiseje TSC-a koji je na svom debiju u Ligi Evrope zauzeo poslednje mesto u grupi ''A'' sa samo jednim osvojenim bodom.

Sada fokus prebacuje na domaće prvenstvo u kojem trenutno zauzima treće mesto i igra dosta dobro u poslednje vreme. Proteklog vikenda je remizirao sa Radničkim iz Kragujevca, a pre toga je savladao Partizan i Radnički iz Niša.

Na pomenuta tri meča domaćin nije primio nijedan gol, a postigao ih je pet, ipak čak četiri su došla protiv ''crno-belih'' u trijumfu sezone na ''Stadionu Partizana''.

Ligaški mečevi posle evropskih utakmica nikad nisu laki, a to ni danas neće biti slučaj jer su Javoru očajnički potrebni bodovi nakon tri uzastopna poraza u svim takmičenjima.

Ekipa iz Ivanjice predvođena bivšim selektorom Srbije Radovanom Ćurčićem za cilj ima da se plasira u plej-of, ali nakon neuspeha protiv Novog Pazara i Čukaričkog pala je na 11. mesto na tabeli.

''Brđani'' su ih takođe izbacili iz Kupa Srbije (1:4) i iskusni menadžer će sigurno tražiti reakciju od svojih igrača na današnjem duelu.

Ipak, Javor igra veoma slabo na gostovanjima ove sezone i na devet utakmica na strani ostvario je samo jednu pobedu, a mi verujemo da će mu TSC naneti četvrti uzastopni poraz.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)