NAKON USPEŠNOG IZLETA U BEOGRADU, SITI SE OKREĆE OBAVEZAMA U PREMIJER LIGI: ''Građani'' su pod imperativom pobede na ''Etihadu''

V.M.

16. 12. 2023. u 10:50 >> 10:50

POSLE overavanja osvajanja prvog mesta u grupi ''G'' Lige šampiona sa maksimalnim brojem osvojenih bodova, Mančester siti se vraća obavezama u domaćem prvenstvu gde ove subote dočekuje ekipu Kristal palasa (16:00).

НАКОН УСПЕШНОГ ИЗЛЕТА У БЕОГРАДУ, СИТИ СЕ ОКРЕЋЕ ОБАВЕЗАМА У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Грађани су под императивом победе на Етихаду

Tanjug/AP

Nakon što je prošlog vikenda okončao niz od četiri utakmice bez pobeda u Premijer ligi pobedom od 2:1 nad Lutonom, Mančester siti je sačuvao svoj 100% rekord u ovosezonskoj Ligi šampiona kada je pobedio Crvenu zvezdu iz Beograda sa 3:2 u poslednjem meču grupne faze Lige šampiona.

Gvardiola je maksimalno izrotirao sastav i šansu su dobili brojni mladi igrači koji nisu razočarali, to se pogotovo može reći za Boba i Hamiltona koji su uz Kalvina Filipsa svojim pogocima doneli trijumf ''građanima''.

Ipak, drugačija je priča u Premijer ligi gde su domaćini zapali u krizu koju se nadaju da su okončali proteklog vikenda pobedom na ''Kenilvurt roudu''.

Gvardiolina četa se nalazi na za nju nepreoznatljivom četvrtom mestu, ali zaostaje samo četiri boda za vodećim Liverpulom, tako da bi serija dobrih rezultata mogla da je vrati na sam vrh tabele.

''Građani'' će imati dosta samopouzdanja pred današnji meč jer su neporaženi ove sezone na svom ''Etihadu'', a uz to tradicionalno dobro igraju protiv Palasa kojeg su savladali osam puta na poslednjih deset utakmica, mada vredi napomenuti da su ih u tom periodu ''orlovi'' dva puta pobeđivali u Mančesteru.


Činilo se da je Kristal Palas na putu da ostvari iznenađujuću pobedu nad Liverpulom i tako pruži današnjem rivalu pomoć u potrazi za titulom, pošto su vodili 1:0 protiv redsa pred poslednjih 15 minuta susreta prošlog vikenda na Selhurst Parku.

Međutim, isključenje Džordana Ajua u 75. minutu se na kraju pokazalo skupim pošto su orlovi dva puta potklekli u završnim fazama i izgubili sa 1:2, Mohamed Salah je izjednačio samo minut posle crvenog kartona Ajua, nakon čega je Harvi Eliot sa ivice kaznenog prostora u 91. minutu postavio konačan rezultat, osuđujući domaćine na osmi prvenstveni poraz u sezoni.

Menadžer Roj Hodžson se nalazi pod velikim pritiskom jer se njegovi izabranici nalaze u katastrofalnoj formi, sakupili su samo pet od moćih 45 bodova u poslednja dva i po meseca, ali sreća po njih je ta što ekipe iz zone ispadanja igraju katastrofalno, tako da imaju čak sedam poena više od Lutona koji je prvi tim ispod crte.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina su pod velikim upitnikom Doku i Holand za koje se veruje da će ih Gvardiola sačuvati za Svetsko klupsko prvenstvo na kojem igraju sledeće nedelje, a pored njih sigurno neće biti već duže povređenog Kevina de Brujnea.

Sa druge stran, meč na ''Etihadu'' će propustiti Džonston, Aju, Dukure, Holding, Eze, Eduar i Din Henderson.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!