ALEKSANDAR MITROVIĆ JE NEZAUSTAVLJIV! Sjajni Srbin trasira put ka 18. uzastopnoj pobedi Al Hilala

V.M.

15. 12. 2023. u 12:33 >> 12:33

SRPSKI reprezentativac će pokušati da nastavi sa sjajnim igrama kada Al Hilal od 16:00 bude dočekao Al Vehdu.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ! Сјајни Србин трасира пут ка 18. узастопној победи Ал Хилала

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Golgeterska rapsodija najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije se nastavila početkom nedelje kada je popularni Mitrogol ponovo zatresao mrežu, nova žrtva bio mu je Al Tavon protiv kojeg je postigao drugi gol u pobedi Al Hilala od 3:0.

Mitrović briljira tokom čitave sezone, postigao je 22 pogotka na 23 utakmica u dresu ''plavog'' talasa, a uz to je podelio i četiri asitencije, tako da u proseku učestvuje u postizanju barem jednog gola na utakmici.

Svojim nastupima Srbin je istakao kandidaturu za najboljeg fudbalera u Saudijskoj Arabiji, a može se reći da mu ta titula trenutno i pripada jer pre par kola u potpunosti nadigrao glavnog rivala Kristijana Rondalda kada je u velikom derbiju sa dva gola trasirao put ka pobedi Al Hilala nad Al Nasrom (3:0).

Može se reći da pored njega i čitav tim igra na dosta visokom nivou, jer se izabranici Žorža Žezusa nalaze u neverovatnoj seriji od  17 uzastopnih pobeda u svim takmmičenjima koja traje još od kraja septembra.

Ono što je još impresivnije je gol-razlika ''plavog-talasa'' koji je za vreme tog niza postigao čak 49 pogodaka, a samo je tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Tako da ne čudi činjenica da su trenutno prvi na tabeli Profesional lige sa 44 osvojena boda, čak sedam više od najbližeg pratioca i gradskog rivala Al Nasra.

Sa druge strane, Al Vehda igra po principu ''toplo-hladno'' što se najbolje vidi na poslednjih pet utakmica u kojima su ostvarili tri trijumfa i doživeli dva poraza.

Ono što je karakteristično za goste je da vole da igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka ove sezone. Gol-razlika im je 28:30 na 16 odigranih mečeva, što znači da na njihovim susretima u proseku pada više od tri gola na meču.

Prošle godine ovi timovi su igrali veoma zanimljive utakmice, pogotovo je interesantna bila ona u finalu King Kupa u kojoj je Al Hilal slavio posle boljeg izvoeđenjeg penala, a što se tiče prvenstva tu je ''plavi talas'' ostvario rutinski trijumf pred svojim navijačima (3:0), a viđen je i remi (3:3).

Domaćin u svakom aspektu igre za klasu iznad današnjeg rivala i verujemo da neće imati problem da dođe do 18. uzastopne pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)