LUKA JOVIĆ PIOLIJEV DŽOKER: Sve je otvoreno u "grupi smrti"

O. M.

13. 12. 2023. u 13:15 >> 13:15

NjUKASL će dočekati Milan u poslednjem kolu takozvane "F" grupe Lige šampiona, koja je do sada opravdala epitet "grupe smrti".

ЛУКА ЈОВИЋ ПИОЛИЈЕВ ЏОКЕР: Све је отворено у групи смрти

FOTO: AP

Utakmica na "Sent Džejmsis parku" (početak u 21 čas) pobedniku može da donese plasman u osminu finala Lige šampiona. Njukaslu je za prolaz pored pobede ovde potrebno i da Pariz Sen Žermen ne pobedi Borusiju u Dortmundu, a Milanu treba poraz "svetaca" uz njihov trijumf večeras.

U slučaju remija ovde, PSŽ ide u osminu finala, a u Ligu Evrope će Njukasl jer ima bolju gol-razliku od Milana.

Njukasl je na fenomenalan način počeo takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona, remijem bez golova sa Milanom i ubedljivim trijumfom nad PSŽ-om u Engleskoj. Ipak, dva uzastopna poraza od Dortmunda dovela su ih u tešku poziciju pa im sada ni pobeda ne garantuje prolaz u osminu finala.

Da su u prošlom kolu savladali Pariz Sen Žermen, danas bi sami odlučivali o svojoj sudbini. Dobro su počeli jer su poveli u 24. minutu golom Aleksandra Isaka, da bi PSŽ izjednačio u osmom minutu nadoknade pogotkom iz penala koji je izazvao dosta polemike narednih dana. Ovaj remi bacio je "svrake" na treće mesto, a ako žele da prođu u narednu fazu Lige šampiona, moraju da savladaju italijanskog predstavnika, uz nadu da PSŽ neće slaviti u Dortmundu.

Šansa Milana je pad forme Njukasla, što se vidi iz dva vezana poraza u Premijer ligi, ali nisu porazi samo po sebi pokazatelj toga, nego to što su "svrake" u te dve utakmice primile čak sedam golova, tri od Evertona i četiri od Totenhema.

Ipak, za razliku od Njukasla, Milan nema mnogo prostora za kalkulaciju, s obzirom na to da im samo trijumf garantuje nastavak evropske avanture, a da li će proleće dočekati u osmini finala Lige šampiona ili u šesnaestini finala Lige Evrope ne zavisi od njih, nego od rezultata utakmice u Dortmundu. 

Milan u poslednje vreme igra promenljivo u Seriji A, uglavnom zbog povreda i suspenzija nekih ključnih igrača i prava je misterija kako će tim trenera Piolija izgledati u sredu uveče na Sent Džejmsis parku. Srpski internacionalac Luka Jović je iskoristio odsustvo Olivije Žirua zbog suspenzije pa je u utakmici protiv Frozinonea postigao gol i asistenciju, ali se posle isticanja kazne francuskog napadača vratio na klupu protiv Atalante.

Pioli je uveo Jovića pri rezultatu 2:1 za "boginju provincije", a Srbin je posle samo osam minuta na terenu izjednačio. Ipak, Atalanta je u petom minutu nadoknade stigla do pobede nakon što je minut pre toga isključen Davide Kalabrija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)