RONALDO PROSLAVIO JUBILEJ: Gradski derbi za polufinale Kupa kralja

O. M.

11. 12. 2023. u 10:14 >> 10:14

AL ŠABAB dočekuje Al Nasr u četvrtfinalu saudijskog Kupa kralja.

РОНАЛДО ПРОСЛАВИО ЈУБИЛЕЈ: Градски дерби за полуфинале Купа краља

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu Kralj Fahd u Rijadu od 19 časova.

"Beli lavovi" su do četvrtfinala stigli preko Al Fateha koga su savladal u gostima posle produžetaka. Junak pobede bio je nekadašnji napadač madridskog Atletika Janik Karasko koji je postigao oba gola za Šabab, u 59. i 115. minutu. Prethodno je domaćine u vođstvo doveo Španac Kristijan Telo.

I Al Nasr se mučio u osmini finala pa je tek golom Sadija Manea u 107. minutu prošao prepreku zvanu Al Itifak. "Vitezovi Nadžda" tako nastavljaju trku na tri fronta. U ligi su posle poraza u derbiju prvenstva od "našeg" (Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić) Al Hilala uspeli da se podignu i ubedljivo savladaju Rijad. Golove su postigli Kristijano Ronaldo, Otavio i Taliska dva puta. 

Kristijano Ronaldo je u gradskom derbiju odigrao 1200. zvanični meč u karijeri i krunisao ga je 16. pogotkom u sezoni. Sada ima dva gola prednosti nad Aleksandrom Mitrovićem na listi strelaca, ali naš reprezentativac nije mnogo opterećen time, pošto na onoj važnijoj tabeli njegov "plavi talas" ima čak sedam bodova prednosti nad Ronaldovim Nasrom.

Treći front na kome Al Nasr nastupa, i to vrlo dobro, jeste azijska Liga šampiona gde je zauzeo prvo mesto u grupi i plasirao se u narednu fazu. 

Al Šabab je 11. na tabeli sa 17 bodova, a pobedu nema već četiri kola. "Beli lavovi" su klasična domaćinska ekipa koja je u gostima ove sezone osvojila samo pet bodova, ali u poslednje vreme posrću i na svom terenu. Kod kuće nisu pobedili mesec dana, a u prošlom kolu odigrali su bez golova protiv Al Itifaka koji s klupe predvodi Stiven Đerard.

Al Šabab je trostruki osvajač Kupa kralja, a poslednji put ovaj trofej podigao je 2014. godine. Al Nasr je šest puta osvajao Kup, ali na trofej čeka od 1990. godine.

Al Nasr već dugo nije pobedio Al Šabab kao gost, poslednji put to se desilo u februaru 2020. godine, dakle pre "ere Kristijana Ronalda". Od tada Šabab je ostvario dve pobede, a u januaru ove godine odigrali su prvenstveni meč bez golova. Ronalda ni tada nije bilo u timu Al Nasra, ali je igrao u poslednjem okršaju gradskih rivala na ovom stadionu, kada je Nasr bio domaćin i sa dva gola učestvovao u ubedljivoj pobedi od 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,76) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)