"BIKOVI" UDARAJU U "ŽUTI ZID"? Dortmund i Lajpcig leče kup-rane u derbiju kola Bundeslige

O. M.

09. 12. 2023. u 10:56

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje Red Bul Lajpcig u jednom od derbija 14. kola nemačke Bundeslige. Utakmica se igra na „Vestfalen“ stadionu od 18 časova i 30 minuta.

БИКОВИ УДАРАЈУ У ЖУТИ ЗИД? Дортмунд и Лајпциг лече куп-ране у дербију кола Бундеслиге

Profimedia/ IMAGO

Domaći u utakmicu ulaze posle poraza u Kupu Nemačke od Štutgarta i prethodnog remija sa liderom prvenstva Bajerom iz Leverkuzena. Pre te dve utakmice Dortmund je iznenadio Milan na gostovanju u Ligi šampiona.

Ovo će dakle biti četvrti uzastopni težak ispit za izabranike Edina Terzića, mada u poslednje vreme i Lajpcig igra u promenjivoj formi pa se može reći da je Borusija blagi favorit zbog domaćeg terena, ako ništa drugo.

Jer, na „Vestfalenu“ Borusija ima 16 pobeda, dva nerešena i jedan poraz u poslednjih 20 utakmica. Izgubili su samo od Bajerna, pre mesec dana ali je to bio ubedljiv poraz od čak 4:0.

Lajpcig ima bod više na tabeli Bundeslige od današnjeg domaćina (26:25) i drži to „čarobno“ četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, mada će od sledeće sezone biti malo drugačija preraspodela mesta pa se može desiti da neka od ekipa, a Dortmund je u konkurenciji, na osnovu bodova osvojenih na UEFA rejting listi izbori mesto u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Lajpcig je sezonu počeo na najbolji mogući način, osvajanjem superkupa u kome je savladao Bajern sa ubedljivih 3:0. usledio je razočaravajući poraz od Leverkuzena a onda serija od šest pobeda u svim takmičenjima. Novi susret sa Bajernom i ovaj put remi, označio je početak rezultatske krize iz koje, uz male uspone, „bikovi“ još nisu izašli a tokom koje su ispali iz Kupa pa neće braniti dvostruku uzastopnu titulu.

U te male uspone spadaju dve mini-serije od tri, odnosno dve pobede, a u obe je jedna od poraženih ekipa bila naša Crvena zvezda. Najblistaviji trenuci „bikova“ u tom periodu su pobeda od 6:0 nad Kelnom i prvih pola sata gostovanja Mančester sitiju u Ligi šampiona kada su imali dva gola prednosti koje su kasnije prokockali.

U prošlom kolu „bikovi“ su na svom terenu pobedili Hajdenhajm sa 2:1, golovima Luisa Opende i Jusufa Poulsena. 

Borusija Dortmund i Red bul Lajpcig sastali su se tri puta prošle sezone. U jedinom susretu na "Vestfalenu" pobedila je Borusija sa 2:1, golovima Marka Rojsa i Emrea Džana. Emil Forsberg je samo ublažio poraz.

Lajpcig je u Dormundu ubedljivo pobedio prošlog aprila kada je bilo čak 4:1. Ipak, imajući u visu trenutnu formu "bikova" u gostima, kao i činjenicu da će danas posle podne stati pred čuveni "žuti zid" koji je u poslednjih 20 utakmica srušio samo moćni Bajern iz Minhena, jasno je da su šanse za "dvojku" na ovoj utakmici male.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!