JUNAJTED JURI TREĆI UZASTOPNI TRIJUMF NA ''OLD TRAFORDU'': Neće mu biti lako protiv razigranih ''trešnjinca''

V.M.

09. 12. 2023. u 08:00

ČETA Erika ten Haga će od 16 časova u okviru 16. kola Premijer lige ugostiti Bornmut na ''Teatru snova''.

ЈУНАЈТЕД ЈУРИ ТРЕЋИ УЗАСТОПНИ ТРИЈУМФ НА ОЛД ТРАФОРДУ: Неће му бити лако против разиграних трешњинца

FOTO: EPA

Iako su kritikovani od samog starta sezone za svoje nastupe, domaćini su znatno podigli nivo igre u poslednje vreme i slavili su na četiri od minulih pet ligaških mečeva.

Poslednji trijumf ostvarili su preko nedelje kada su pružili i verovatno najbolju partiju od starta kampanje savladavši Čelsi sa 2:1. 

Pobeda je mogla biti znatno ubedljivija, ali Mančester nije namestio svoje nišanske sprave jer je po naprednoj statisici očekivanih golova trebao zatresti mrežu plavaca čak četiri puta.

Ipak, ono što je bitno je da je Mektominej svojim golovima doneo nova tri boda ''crvenim đavolima'' koji su se na taj način popeli na šesto mesto tabele Premijer lige, a ukoliko danas ponovo slave izjednačiće se po broju osvojenih poena sa gradskim rivalom Sitijem što je izgledalo nemoguće samo pre par nedelja.

Današnji susret je takođe uvertira za meč sezone koji očekuje Mančester sledeće nedelje kada u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona dočekuje Bajern u pokušaju da se plasira u narednu fazu.

To neće biti lak zadatak jer su izabranici Erika ten Haga trenutno poslednji u grupi ''A'' i sve sem trijumfa značilo bi ispadanje iz najjačeg evrospkog takmičenja.

Ni danas im neće biti lako pošto je Andoni Iraola konačno probudio Bornmut koji je u jednoj od najboljih forma u ligi. Baskijski trener je konačno pronašao dobitnu formulu i njegova četa je na poslednja tri duela ostvarila tri trijumfa uz remi.

Iraola je u Englesku došao sa etiketom jednog od najtalentovanijih trenera u Evropi, ali to nije pokazivao na početku svog mandata, ipak očigledno mu je trebalo malo vremena da se privikne na Ostrvo i sada je počeo da pokazuje svoj kvalitet.

Bornmut je na poslednja dva gostovanja ostvario pobede, uključujući onu preko nedelje protiv Palasa u prestonici (2:0), ali ako želi da ostvari i treću u nizu moraće da prekine post dug 70 godina pošto na poslednjih deset poseta ''Old trafordu'' nikada nije trijumfovao (devet poraza i nerešeno).

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Martineza, Kazemira, Varana, Maunta, Malasije i Eriksena, dok će u redovima ''trešnjica'' meč propustiti Adams, Frederiks, Keli, Rendolf, Arons i Markondes.

Junajted će danas tražiti treći uzastopni trijumf pred svojim navijačima i biće silno motivisan da ga ostvari, ali mi verujemo da je sigurnija opcija odigrati gol-gol zbog forme u kojoj se gosti nalaze (postigli devet pogodaka na poslednje četiri utakmice).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu