ZVEZDA KONAČNO SAČUVALA MREŽU: Radničkom ni smena trenera ne pomaže

O. M.

06. 12. 2023. u 13:08 >> 13:08

CRVENA ZVEZDA dočekuje Radnički iz Niša u osmini finala Kupa Srbije.

ЗВЕЗДА КОНАЧНО САЧУВАЛА МРЕЖУ: Радничком ни смена тренера не помаже

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 18 časova.

"Crveno-belima" je posle eliminacije iz Evrope ostalo da se posvete domaćoj sceni i borbi za odbranu duple krune. Istina, treba da se odigra i utakmica poslednjeg kola Lige šampiona u kome za sedam dana Zvezda dočekuje evropskog šampiona Mančester siti i ta utakmica, iako bez rezultatskog značaja, sigurno neće biti olako shvaćena.

Zvezda je u odbranu trofeja u Kupu krenula pre nešto manje od dva meseca kada je u Kruševcu savladala trećeligaša Trajal. Bilo je 6:0 na kraju, iako se domaći tim dobro držao celo prvo poluvreme u kome je Zvezda vodila sa 1:0 autogolom Spasojevića. U drugom delu su "crveno-beli" dodali gas pa golovima Endiajea, Kneževića, Mijatovića i dvostrukog strelca Šljivića ostvarili ubedljivu pobedu.

Zvezda je odlučna da četvrti puta uzastopno osvoji trofej, a na putu joj u osmini finala stoji rival koga je prošle godine na ovom istom stadionu i u istoj fazi takmičenja eliminisala tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Trener Barak Bahar za sada je izbegao otkaz, u tom mu je pomoglo što je Zvezda pre tri dana savladala Napredak u Kruševcu sa 1:0. Bila je to prva utakmica na kojoj crveno-beli nisu primili gol posle one prethodne u Kruševcu, već pomenutih 6:0 protiv Trajala.

Izraelski stručnjak suočava se sa kadrovskim problemima, kao uostalom i uoči gostovanja Napretku, jer je čak pet prvotimaca i dalje van stroja, što zbog povreda, što zbog bolesti.

Radnički je u prvom kolu imao nešto teži zadatak jer je gostovao drugoligašu Metalcu iz Gornjeg Milanovca, ali su Nišlije rezultatski lako izašle na kraj sa nekadašnjim Superligašem, bilo je 3:0. Strelci su bili Cvetković, Nimaga i Ivelja.

Bila je to poslednja pobeda niškog tima u dosadašnjem delu sezone. Usledio je remi na gostovanju Voždovcu, a zatim i tri poraza bez postignutog gola. U Novom Pazaru Radnički je bio bolji rival, ali je poražen sa 1:0, posle čega je smenjen Nikola Trajković, a na njegovo mesto doveden, kao 23. trener u poslednjih osam godina, Slavoljub Đorđević. 

Mladi stručnjak nije uspeo da postavi Radnički na pobednički kolosek u dve utakmcie koje je vodio, mada se mora istaći da je imao teške protivnike, Čukarički koji je u Nišu pobedio sa 2:0 i TSC koji je u Bačkoj Topoli pobedio sa 1:0 i poslao Radnički na pretposlednje mesto na tabeli, odmah iznad bivšeg Đorđevićevog kluba, Radnika iz Surdulice.

Sada će posao biti najteži mogući, jer Radnički gostuje braniocu trofeja koji u Kupu nije izgubio od 10. juna 2020. godine kada je zaustavljen u polufinalu od Partizana.

Radnički nije pobedio Zvezdu na poslednja 23 susreta, a za to vreme je samo dva puta igrao nerešeno. Na našem najvećem stadionu je situacija još nepovoljnija za Nišlije koje su u ovom veku samo dva puta ostale neporažene. 

Doduše, prošle godine su ovde izborili penale i to baš u osmini finala Kupa. U reviji promašaja, od 12 izvedenih jedanaesteraca samo pet je realizovano, a tom treba dodati i da je Kanga bio neprecizan sa bele tačke u regulartnom toku utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu