"VUKOVIMA" TUPI ZUBI PROTIV "ŽDREBADI": Bundesligaški derbi u osmini finala nemačkog DFB Kupa

O.M.

05. 12. 2023. u 09:04

OSMINA finala nemačkog kupa donosi samo dva duela bundesligaša, a jedan od njih na programu je ovog utorka kada Borusija iz Menhengladbaha dočekuje ekipu Volfsburga. Meč se igra na Borusija parku od 20 časova i 45 minuta.

ВУКОВИМА ТУПИ ЗУБИ ПРОТИВ ЖДРЕБАДИ: Бундеслигашки дерби у осмини финала немачког ДФБ Купа

Foto: Profimedia

"Ždrepci" su na putu do poslednjih 16 eliminisali prvo petoligaša Bersenbrik u gostima (7:0), zatim Hajdenhajm na svom stadionu (3:1). "Vukovi" su u prvom kolu gostovali Makabiju iz Berlina (6:0) a u drugom su na svom terenu izbacili dvostrukog uzastopnog osvajača trofeja, Red bul iz Lajpciga (1:0).

Menhengladbah u ovu utakmciu ulazi posle prvenstvene pobede nad Hofenhajmom od 2:1, kojom su pokazali da poraz od Dortmunda posle preokreta u "Borusen derbiju" (vodili 2:0, izgubili 4.2) nije ostavio traga na njih, iako je označio prekid lepe serije od pet utakmica bez poraza. "Ždrepci" su osim gubitak bodova u derbiju izgubili još samo jednu utakmicu u poslednjih deset i to od najlošijeg tima u Bundesligi, Kelna (1:3).

Trenutno su deseti na tabeli sa 16 bodova, samo četiri manje od mesta koje vodi u ligu konferencija. Navijači Menhengladbaha na trofej čekaju od 1995. godine kada su poslednji put osvojili nacionalni Kup Nemačke.

Volfsburg ove sezone ima velikih problema da zadrži formu. Ekipa Nika Kovača je samo na startu vezala tri pobed, jednu u Kupu i dve u prvenstvu. Od tada samo su još jednom uspeli da vežu dve utakmice bez poraza, a tada su jednu pobedili a drugu remizirali.To je ujedno bio njihov jedini nerešen rezultat ove sezone, 2:2 protiv Verdera. 

Koliko nestalno i nepredvidljivo igraju najbolje pokazuju rezultati dve poslednje utakmice. Nakon što su pobedili favorizovani Lajpcig (drugi put u ovoj sezoni i za manje od mesec dana), u sledećoj utakmci su izgubili od nejakog Bohuma sa 3:1. "Vukovi" su bodovno izjednačeni sa Menšom na tabeli Bundeslige, ali imaju slabiju gol-razliku.

Volfsburg nema pobedu u gostima od avgusta kada je u drugom kolu savladao ekipu Kelna. Pre toga samo je još jednom slavio na strani, u pomenutoj pobedi nad berlinskim Makabijem. 

S druge strane, Borusija Menhengladbah je, posle nešto lošijeg starta sezone, na svom terenu vezala pet pobeda i šest utakmica bez poraza. Poslednji se ovde provukao Majnc početkom oktobra kada je izvukao 2:2. 

"Ždrepci" su znatno bolji od "vukova" u poslednje vreme. Pobedili su na četiri od poslednjih osam međusobnih susreta, dok su preostala četiri završena neodlučeno. Volfsburg na pobedu čeka od decembra 2019. godine, odnosno od februara iste godine kada je reč o mečevima na "Borusija parku".

U dva poslednja duela nisu uspeli da postignu ni gol, pošto je Borusija pobedila sa 2:0 krajem prošle sezone, dok je u prvom susretu ove sezone bilo 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!