"PARNI VALJAK" JE POČEO DA MELJE: Crno-beli ne žele da se zaustave!

M.M.

05. 12. 2023. u 19:08 >> 19:09

KOŠARKAŠI Partizana će u 12. kolu Evrolige ugostiti Monako.

ПАРНИ ВАЉАК ЈЕ ПОЧЕО ДА МЕЉЕ: Црно-бели не желе да се зауставе!

FOTO: Tanjug

Crno-beli polako podižu formu i ne sumnjamo da će u nastavku sezone biti sve bolji. U prošlom kolu savladali su Panatinaikos na svom parketu, nakon velike drame i dodatnih pet minuta slavili su rezultatom 92:87.

Kevin Panter se vratio na teren i odmah pokazao klasu. U završnici je upravo on bio čovek koji je preuzeo odgovornost. Ubacio je 13 poena za 26 minuta provedenih u igri.

Najefikasniji pojedinac bio je Zek Ledej koji je brojao do 23, dok je Pi-Džej Doužer dodao 13. Bruno Kabiklo je takođe bio dvocifren sa 12, dok su Džejms Naneli i Alen Smailagić imali po 7 pogodaka.

Najveći problem crno-beloj četi pravili su Kendrik Nan i Matijas Lesor koji se upalio u drugom poluvremenu.

Partizan je stigao do pete pobede na evrosceni i sada se nalazi na sredini tabele. Danas će na megdan doći prošlogodišnji učesnik fajnal-fora i ekipa koja je sastavljena od sjajnih individualaca.

Svima je dobro poznato da je najveća pretnja Majk Džejms koji ima neverovatnu sezonu i trenutno je prvi strelac takmičenja sa 18,8 poena u proseku. Amerikanac je i prvi asistent ekipe sa 5,2 dodavanja po utakmici.

Druga violina u napadu je Alfa Dijalo sa 10,5 pogodaka, dok Ilja Okobo postiže 8,8. Tu je naravno i Džordan Lojd koji je dugo bio povređen, u pitanju je košarkaš čiji kvalitet u jednom momentu mora doći do izražaja.

Ono što krasi Obradovićeve pulene je sigurnost u napadu, njegova ekipa u proseku ima najmanje izgubljenih lopti od svih timova.

"Kneževi" su u dosadašnjem delu takmičenja ostvarili sedam pobeda i četiri poraza. U prethodnom kolu savladali su Olimpijakos rezultatom 85:77.

"Parni valjak" je pre ovog meča imao okršaj sa FMP-om u okviru ABA lige, ali "panteri" nisu uspeli da pruže jači otpor. Šampion regionalnog prvenstva je bio dominantan od samog starta, a zanimljivo je da je nešto veću ulogu imao Balša Koprivica. Srpski internacionalac je za 22 minuta na parketu imao dabl-dabl učinak od 16 poena i 10 skokova.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali dva puta i Partizan je slavio u oba navrata. U utakmici koja se igrala u "Štark areni" su demonstrirali silu, trijumfovali su sa rezultatom 100:80.

Naša procena je da će domaćin još jednom obradovati svoje navijače.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)