BAJERN RUŠI JOŠ JEDAN REKORD: Da li je smena trenera u Berlinu urodila plodom?

O. M.

02. 12. 2023. u 10:00

MINHENSKI Bajern dočekuje Union Berlin u 13. kolu nemačke Bundeslige.

БАЈЕРН РУШИ ЈОШ ЈЕДАН РЕКОРД: Да ли је смена тренера у Берлину уродила плодом?

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na Alijanc areni od 15 časova i 30 minuta.

Kada se pogleda tabela teško je poverovati da su ove dve ekipe jedan deo prošle sezone bili glavni suparnici u borbi za titulu. Union Berlin je četvrtim mestom na kraju izborio plasman u Ligu šampiona, a kako sada stvari stoje mogli bi naredne sezone da se presele u Cvajtu. Ekipa iz Kepenika vezala je neverovatnih 16 utakmica bez pobede u svim takmičenjima. Početak sezone je ličio na sve samo ne na takav ishod, pošto je Union na startu ostvario tri pobede sa po četiri postignuta gola, dve u Bundesligi i jednu u Kupu Nemačke.

I tu su stali izabranici Ursa Fišera koji je poverenje uprave kluba izgubio 15. novembra posle 0:4 od Bajera iz Leverkuzena, pa je posle kraće prinudne uprave Marka Grotea, vruć krompir u ruke preuzeo Nenad Bjelica. Pod upravom hrvatskog stručnjaka Union je izvukao bod na gostovanju Bragi u Ligi šampiona, ali to ne može da se nazove uspehom jer su Portugalci od 30. minuta pri rezultatu 0:0 ostali sa deset igrača na terenu.

Uspeli su samo da osim sebe iz trke za drugi krug Lige šampiona izbace i Bragu, a u poslednjem kolu će pokušati da pobede Real i nadati se da će Napoli savladati Bragu, u kom slučaju bi Berlinci ostali na proleće u Evropi, selidbom u Ligu Evrope.

Union Berlin nikada od ulaska u Bundesligu nije pobedio Bajern. Na osam utakmica Bavarci su zabeležil ipet pobeda dok su tri susreta završena neodlučeno. U Minhenu su "gvozdeni" samo jednom ostali neporaženi, u svojoj debitantskoj sezoni u Bundesligi kada je zbog korone Alijanc arena bila prazna.

Bajern je sredinom nedelje odigrao bez golova protiv Kopenhagena u Ligi šampiona i ostavio zapetljanu borbu za drugo i treće mesto u grupi u kojoj je neprikosnoveni lider. Tim remijem prekinut je niz od pet pobeda koji je trajao od senzacionalnog poraza u Kkupu Nemačke od Sarbrikena. Bavarci su u poslednjoj utakmici Bundeslige sa 1:0 savladali "fenjeraša" Keln, ali rezultat te utakmice može da prevari pošto su fudbaleri šampiona Nemačke propustili bar deset izglednih šansi.

Bajern danas ima priliku da izjednači klupski (i nemački) rekord koji drži generacija s početka sedamdesetih godina kada je vezala 64 uzastopne utakmice kod kuće na kojima je postigla bar jedan pogodak.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024