NEROAZURI PUNI SAMOPOUZDANJA PRED GOSTOVANJE U NAPULJU: Inter ne zna za poraz još od septembra!

V.M.

03. 12. 2023. u 09:14

U apsolutnom derbiju 14. kola Serije A, fudbaleri Napolija će ugostiti glavnog favorita za osvajanje Skudeta (20:45).

НЕРОАЗУРИ ПУНИ САМОПОУЗДАЊА ПРЕД ГОСТОВАЊЕ У НАПУЉУ: Интер не зна за пораз још од септембра!

Tanjug/AP

Nakon dosta slabijeg početka sezone od očekivanog, Aurelio de Santis se odlučio za rokadu na klupi domaćina i Rudija Garsiju je zamenilo poznato lice u vidu Valtera Macarija kojem je ovo drugi mandat na klupi Napolija.

Iskusni Italijan je svoj debi imao proteklog vikenda u Bergamu gde je ostvario impresivnu pobedu nad Atalantom rezultatom 2:1 i tako održao svoju ekipu u vrhu tabele.

Napolitanci su trenutno četvrti i već zaostaju devet bodova za vodećim Juventusom, tako da mu odbrana titule ne ide baš najbolje.

Ono što najviše brine navijače su slabe igre na stadionu ''Dijego Armando Maradona'', Napoli ne zna za pobedu kod kuće na minulih pet utakmica, a poslednji put kada je igrao na jugu Italije šokantno je poražen od strane Empolija (0:1), tako da je to jedna od prvih stvari koje će Macari morati da popravi.

Sa druge strane, Inter pun samopouzdanja dolazi na ovo gostovanje jer ne zna za poraz na poslednjih 11 utakmica u svim takmičenjima, a za vreme tog impresivnog niza je ostvario osam pobeda uz tri remija.

Prošle nedelje, neroazuri su se sastali sa Juventusom u velikom ''Derbi d'Italija''. Stara dama je povela sredinom prvog dela igre preko Dušana Vlahovića, čiji je pogodak brzo ''neutralisao'' Lautaro Martinez, a na kraju se ispostavilo da je Argentinac postavio konačan rezultat pošto u nastavku meča nije bilo golova.

Inter se tako zadržao na prvoj poziciji pred ulazak u ovo kolo, ali pobeda Juvea nad Moncom u petak ga je spustila na drugo mesto i izabranici Simoena Inzagija moraju osvojiti barem bod na večerašnjem duelu kako bi se vratili na vrh tabele.

Generalno gledano, trostruki prvak Evrope igra sjajno na gostovanjima u Seriji A ove sezone, pre remija sa Juventusom ostvario je pet vezanih pobeda što dodatno diže samopozdanje ekipi pred dolazak na jug Italije.

Oba tima su imala obaveze u Ligi šampiona sredinom nedelje što može više štetiti Napoliju koji je izašao u prvom sastavu na ''Santijago Bernabeu'' i doživeo poraz (2:4), dok je Inter sa manje-više rezervnim timom nadoknadio tri gola zaostatka protiv Benfike u jednoj od najzanimljivijih utakmica ovogidšnjeg izdanja najjačeg evropskog takmičenja (3:3).

Što se tiče izostanaka kod domaćina neće biti Oliveire i Marija Ruija, dok gosti ne mogu da računaju na Pavara i Bastonija, a pod upitnikom je i Denzel Damfris.

Na poslednjih šest mečeva ovih timova na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' oba tima su tresla mrežu, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini