RASULO NA ''STAMFORD BRIDŽU'': Brajton osokoljen prolazom u nokaut fazu Lige Evrope dolazi u London po čitav plen

V.M.

03. 12. 2023. u 11:18 >> 11:18

FUDBALERI Čelsija će od 15 časova pokušati da prekinu katastrofalne igre pred svojim navijačima kada budu dočekali Brajton.

РАСУЛО НА СТАМФОРД БРИЏУ: Брајтон осокољен пролазом у нокаут фазу Лиге Европе долази у Лондон по читав плен

Foto Profimedia

Menadžer Čelsija Maurisio Poketino bio je ljut nakon što je pretrpeo najteži poraz u Premijer ligi od Njukasla proteklog vikenda (1:4), posle kojeg je kritikovao svoje igrače izjajviši da im je to bio najgori nastup ove sezone. Bio je to njegov prvi poraz sa tri gola razlike još od 2019. kada je na klupi Totenhema poražen upravo od Brajtona i uradiće sve u svojoj moći da ne dozvoli da se to ponovi.

Nakon 13 odigranih kola Čelsi zauzima razočaravajuće 11. mesto na tabeli i bliži je zoni ispadanja nego mestima koja vode u Ligu šampiona što dovoljno govori o slabim nastupima ''plavaca''.

Jedan od glavnih razloga za to su katastrofalne igre domaćina na ''Stamford bridžu'', ako računamo i prošlu sezonu ekipa iz prestonice je na poslednjih 15 premijerligaških utakmica pred svojim navijačima upisala samo jedan trijumf i to protiv novopromovisanog Lutona (3:0), što je katastrofalno za klub kalibra Čelsija.

Nasuprot tome, raspoloženje Brajtona ne može biti na višem nivo nakon što je u četvrtak u Atini obezbedio plasman u nokaut fazu Lige Evrope pobedivši AEK sa 1:0. Njihova ligaška forma je patila jer su se prilagođavali zahtevima igranja u evropskom takmičnjenju, a  vredi napomenuti takođe imaju dugačak spisak povreda sa kojima treba da se izbore, tako da je pobeda prošlog vikenda nad Notingem forestom od 3:2 bila pravovremena posle tri uzastopna ligaška remija rezultatima 1:1.

Galebovi se nalaze u dosta boljoj poziciji što se tiče tabele jer su trenutno osmi sa 22 osvojena boda i novim trijumfom se mogu znatno približiti vrhu tabele.

Goleade su redovna pojava kada igra Brajton ove sezone o čemu svedoči njegova gol-razlika 28:23, a vredi napomenuti da je na svakom gostovanju izabranikea Roberta de Zerbija u ovoj kampanji dolazila igra gol-gol.

Što se tiče izostanaka, Italijan ne može da računa na Danka, Estupinjana, Lamptija, Ensisa, Fatija, Marča, Velbeka i Vesbstera.

Sa druge strane, argentinski stručnjak će zbog suspenzije današnji meč pratiti sa tribinama, a pohod na dugo očekivane bodove plavcima neće olakšati ni činjenica da će biti bez Džejmsa, Fofane, Čilvela, Kukurelje, Lavije i Nkunkua.

Današnji rivali su se već susreli u Liga kupu ove sezone i tada je Čelsi slavio sa 1:0, a mi verujemo da ćemo gledati mečeve sličnije onim prošlosezonskim kada je viđeno osam pogodaka na dva duela ovih timova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)