TOTENHEMU SREĆA OKRENULA LEĐA: Birmingemski lavovi dolaze u London po sva tri boda

V.M.

26. 11. 2023. u 07:58

U obračunu ekipa iz gornjeg doma Premijer lige Totenhem će od 15 časova ugostiti Aston Vilu.

ТОТЕНХЕМУ СРЕЋА ОКРЕНУЛА ЛЕЂА: Бирмингемски лавови долазе у Лондон по сва три бода

FOTO: Tanjug/AP

Nakon fanstastičnog starta sezone, najboljeg u istoriji kluba, Totenhem se vratio u realnost i doživeo dva vezana poraza od Čelsija i Vulverhemptona.

Što zbog crvenih kartona, što zbog nesrećnih povreda, ''pevci'' su ostali gotovo bez polovine fudbalera iz prve postave, tako da i pad forme ne čudi toliko pošto rezervni igrači ne poseduju kvalitet potreban za mesto u vrhu tabele.

To je bilo očigledno protiv Vulvsa koji su tokom čitavog meča bili opasniji protivnik i na kraju su to iskoristili u samoj završnici meča sa dva gola u sudijskoj nadokadi kojima su preokrenuli susret u svoju korist (2:1).

Može se reći da je domaći sastav istrošio sreću pošto je par mečeva dobijao u poslednjim minutima ove sezone, ali izgleda da mu je ona sada ''okrenula leđa'' kako to u fudbalu često bude.

Dobra vest za Postekoglua je što se nakon odrađene suspenzije vraća levi bek Destini Udogi, pa će iskusni stručnjak na raspolaganju imati barem startne bekove, što neće biti slučaj sa štoperima zbog povrede Van de Vena, odnosno suspenzije Romera.

Ipak, ono što može dati vetar u leđa domaćinu je sjajna podrška sa tribina koju ima tokom čitave sezone, a treba istaći da ju je Totenhem veoma dobro iskoristio jer je slavio na četiri od pet duela kod kuće.

Sa druge strane, Vila uživa u još jednoj sjajnoj kampanji pod Unaj Emerijem. Već imaju 13 bodova bolje nego u istoj fazi prošle sezone pre dolaska Španca, a  pobeda od 3:1 nad Fulamom pred reprezentatinvu pauzu im je bila 13. uzastopna u Premijer ligi na ''Vila parku''.

Generalno se birmingemski ''lavovi'' nalaze u veoma dobrom ritmu jer su na poslednjih pet utakmica sakupili deset bodova (više osvojili samo Liverpul, odnosno Junajted) i opasno prete da preuzmu neko od prva četiri mesta koja vode u Ligu šampiona.

Trenutno su šesti na tabeli ali upravo Totenhem drži četvrtu poziciju sa dva poena viška u odnosu na njih i može se desiti da dođe do rokade u vrhu tabele posle ovog susreta.

Ipak, ako Vila želi da napadne plasman u Ligu šampiona morala bi da poboljša igre u gostima jer je na šest mečeva sakupila samo sedam bodova. Potpuni kontrast u odnosu na nastupe kod kuće (maksimalnih 18 bodova iz šest susreta).

Blagu psihološku prednost pred ovaj meč imaju izabranici Unaj Emerija koji su prošle sezone oba puta pobeđivali Totenhem (2:0, 2:1).

Ovo će biti obračun timova koji preferiraju napadački fudbal i često igraju utakmice sa velikim brojem golova (Vila postigla 29 pogodaka, Sparsi 24), a mi verujemo da će to i danas biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP:|1+&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave