FRANCUZI SU PERFEKTNI: ''Galski petlovi'' jure sedmi uzastopni trijumf u kvalifikacijama

V.M.

18. 11. 2023. u 09:15

U okviru grupe ''B'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gledaćemo duel prvog i poslednjeg kada Francuska dočeka Gibraltar (20:45).

ФРАНЦУЗИ СУ ПЕРФЕКТНИ: Галски петлови јуре седми узастопни тријумф у квалификацијама

Tanjug/AP

Ovaj meč ne bi trebao biti ništa više od lakšeg treninga za domaćina koji dominira tokom čitavog kvalifikacionog ciklusa i kao jedan od glavnih favorita će otići u Nemačku.

Francuzi imaju perfektan skor (šest pobeda na šest mečeva), ali to nije ništa novo za njih jer su već u dva navrata zavšavali kvalifikacije sa maksimalnim brojem bodova (za Euro 1992 i 2004).

Takođe, domaćin bi trijumfom na ovom meču osigurao mesto nosioca na Evropskom prvenstvu, tako da je to motiv više za izabranike Didijea Dešampa.

Najbolji igrač ove fantastične reprezentacije je svakako Kilijan Mbape koji je uz šest golova podelio tri asistencije, a priliku za svoj debi imaće i njegov saigrač iz PSŽ-a, Voren Zair Emeri koji bi ako zatrese mrežu postao najmlađi strelac u istoriji ''galskih petlova''.

Potpuno je drugačija priča u redovima gostiju koji tradicionalno zauzimaju poslednje mesto u grupi ''B'' što i ne bi trebalo da čudi jer zauzimaju 198. mesto na FIFA rang listi.

Gibraltar ima priliku da obori još jedan negativnih rekord jer nije zatresao mrežu u dosadašnjem toku kvalifikacija i jedina je reprezentacija kojoj to nije pošlo za rukom.

Na prvom duelu večerašnjih rivala Francuzi su slavili sa 3:0, a mi verujemo da će biti ubedljiviji pred svojim navijačima na ''Alijanc rivijeri''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave